Mammografi – en tvivlsom metode

 

Screening for brystkræft med mammografi udsætter kroppen for en stråling, der er omkring 1000 gange kraftigere end almindelig røntgenfotografering. Denne stråling øger i sig selv risikoen for at få kræft. Ved denne procedure presses brystet også kraftigt sammen, hvilket giver risiko for spredning af kræftceller, hvis der er nogen.

Den fynske læge Ulrik Dige (forfatter til bl.a. “Kræftmirakler”) skriver, at mange af de knuder, der opdages ved diverse screeninger og helbredskontroller aldrig ville nå at udvikle sig til sygdom. Alligevel fører sådanne knuder ofte til operativ fjernelse af brystet med de bivirkninger, som det medfører. Mammografi er også en usikker metode, der ofte resulterer i fejldiagnosticering med unødvendige operationer til følge.

Vil du ikke udsætte dig selv for den slags? Så er det heldigvis nemt at sige nej til screeninger. Hvis man alligevel har behov for en screening, så findes der et sikkert alternativ, nemlig bryst-termografi, der udføres med infrarødt kamera og ikke påfører nogen skadelig stråling. I Danmark udføres bryst-termografi i skrivende stund kun hos Breastcare.dk.

Julia Vøldans bog “Råkost og kræft” forklarer hvordan man med den rette kost og livsstil kan få knuder i brystet til at forsvinde. Bogen kan stadig fås hos antikvarboghandlere.

Kilder:

  • “Mit helbred” nr. 5, 2008
  • Dr. Mercola