Bedre helbred sådan!

 

“Hvor uvidenhed fjernes, ophører det såkaldte onde med at eksistere.” Martinus

Vigtigt: Intet på dette Web-sted er et forsøg på at holde dig fra nødvendig lægebehandling. Nedtrapning eller ophør med brug af medicin eller behandling bør ske i samråd med en kvalificeret læge. Hvis du ophører med lægeordineret behandling eller medicin uden din læges samtykke, så bærer du selv det fulde ansvar.

Her følger nogle råd til at opnå og bevare et godt helbred:

 • Sunde fødevarer

Indtag rigtig mad fremstillet af naturlige ingredienser. Undgå fødevarer med kunstige ingredienser som kunstige farvestoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler. Ved at vælge økologiske fødevarer undgår du problematiske tilsætningsstoffer og pesticidrester. Undgå overdreven tilberedning som f.eks. kraftig opvarmning. Stegning og grillning ved høj temperatur ødelægger næringsstoffer, og skadelige stoffer som f.eks. akrylamid kan dannes. Det er bedre at koge maden. Råkost er også del af en sund kost. Mikrobølgeovn bør ikke anvendes. Ref.: Mikrobølgeovne laver sundhedsskadelig mad

 • Rent vand

I Danmark er der postevand af rimelig kvalitet de fleste steder. Vand i plastflasker kan indeholde spor af plastic. Undgå eller begræns indtagelse af kulsyreholdigt vand. Vil du have vandet rigtig rent, så kan et såkaldt omvendt osmose vandrensningsanlæg anbefales. En billigere løsning til vandrensning er en filterkande.

 • Spis langsomt og tyg maden grundigt.

Det får fordøjelsen til at forløbe bedre, dels fordi maden findeles mere og dels fordi der dannes mere spyt, hvilket er nødvendigt for fordøjelsesprocessen.

 • Frisk luft

Det er bedst at motionere i god afstand fra veje med meget trafik, så man ikke indånder skadelige mængder af udstødningsgas fra biler.

 • Motion

“Har du ikke tid til motion nu, må du afsætte tid til sygdom senere.” Edward Stanley

Moderat motion er vigtigt for at vedligeholde organismens helbred. Motion kan overdrives. En karriere med hård træning og udøvelse, som f.eks. cykelrytter, langdistanceløber eller lignende, afkorter ofte en persons levetid væsentligt.

 • God og tilstrækkelig søvn

Det er bedst at gå i seng før klokken 22 eller når den første træthed melder sig om aftenen og få den søvn du har behov for i totalt mørke. Under sygdom anbefales det at gå i seng allerede kl. 20 eller tidligere, således at midnat bliver ca. midt i søvnperioden.

 • En god omgangskreds

Har du forbindelse med nogen, der søger at undertrykke dig, så er det af vital betydning for dig og dit velbefindende, at du håndterer denne situation så undertrykkelsen ophører.

 • Undgå raffinerede fødevarer (f.eks. hvidt sukker).
 • Undgå varmpressede planteolier, margarine og andet hærdet fedtstof. Begræns indtag af omega-6 fedtsyrer, som man let får for meget af.
 • Undgå eller begræns indtagelse af stimulanser (f.eks. slik, alkohol og tobak).
 • Undgå skadelige tilsætningsstoffer (f.eks. aspartam, cyklamat, smagsforstærker mm.)
 • Giv mere opmærksomhed til de positive ting i tilværelsen. Giv mindre opmærksomhed til de negative ting i tilværelsen.

Se også “Den skudsikre diæt“.

Helbredelse og sundhed opnås lettest, hvis man er optimistisk og villig til at forbedre sin livsstil.

Folk er omtrent så lykkelige, som de beslutter sig for at være.” Abraham Lincoln