Beretninger om aspartambivirkninger

 

Har du haft dårlig erfaring med aspartam? Så skriv gerne din beretning i kommentarfeltet herunder. På den måde kan der samles flere beviser for de skadelige virkninger ved aspartam til advarsel for befolkningen.

Her er vidneudsagn om farerne ved aspartam:

“Jeg har en kraftig mistanke om at Pepsi Max giver mig kramper i mavesækken og har flere gange haft voldsom opkast efter en aften, hvor jeg har drukket meget af det. Det er først gået op for mig efter flere år, at der er en sammenhæng. 
Igår drak jeg en del Pepsi max, og jeg fik mavekramper og har haft en følelse af en sten i mavesækken og voldsom kvalme lige siden. Så nu er det slut med den slags!”

Nina Ilum Nielsen

“Jeg har nu flere gange oplevet at vågne om natten af mareridt med hjertebanken og helt vild tørstfornemmelse efter at have drukket sodavand sødet med Aspartam.
Det er sjældent jeg drikker eller spiser noget, der er sødet med kunstige sødestoffer, men nu har jeg lagt mærke til denne virkning flere gange. Jeg har kun oplevet det, hvis jeg har drukket sodavanden om aftenen , men det er yderst ubehageligt.”

N.K.

“Jeg har haft et overdrevet forbrug af cola zero, i ca. 4 – 5 år. De sidste 1-2 år, har jeg døjet med svie og ubehag i den nederste del af maven, og i underlivet, som svier og stikker. Jeg har opsøgt lægen et utal af gange, som ikke rigtig har kunnet finde en forklaring på mine gener. Men efter at have taget en “kold tyrker” fra cola Zero er mine gener lige så stille forsvundet.”

Jeanette

“Konen og jeg har i mange år holdt os fra alle light produkter, men vi fik desværre smag for Coca-Cola zero. Det viste sig, at jeg ikke kan tåle aspartam. Jeg fik voldsomme mavesmerter. Jeg prøvede Fanta zero med samme resultat. Jeg er derfor begyndt at læse indholdsfortegnelser, og har fundet det i produkter, som jeg aldrig havde regnet med indeholdt det.”

C. T. Høier

“Sidste forår var jeg begyndt at tygge rigtig meget V6-tyggegummi. Jeg var bange for dårlig ånde. Jeg ved ikke, om det var pga. af aspartam, men jeg havde samtidig nogle underlige Black-outs. Jeg kunne pludselig ikke huske mit husnr.,  da jeg skulle opgive min adresse på et tidspunkt, og kunne pludselig ikke huske min dankort-kode. Der var flere ting, som kortvarigt pludselig var væk fra hukommelsen. Troede om jeg var ved at være dement. Gik rundt helt virkelighedfjern – som i en klokke.

En lørdag kom jeg på skadestuen med højt blodtryk. Det har jeg ellers aldrig haft, og en underlig kold fornemmelse i den ene mundvig, som om en dråbe løb. Alt alarm gik igang. Jeg blev indlagt, fik blodtryksmedicin og fik taget alle mulige prøver, hjernescanning, målt hjertet, stofskiftet, kolesterol osv. Alt var fint. Jeg kom 2 dage efter hjem med et døgnblodtryksapparat, og mit blodtryk viste sig at være normalt igen. Så da jeg havde taget medicin i en lille måned, var mit blodtryk jo så for lavt. Det er så heldigvis droppet igen. Jeg havde længe den fornemmelse af en dråbe der løb, men det er dog væk nu.

Jeg holdt med tyggegummi, havde en ide om, at det med dråben var derfor. Nu tænker jeg lidt om hele forløbet kunne have været aspartam. For mærker ikke til noget mere, og jeg mener ikke, det har været stress, for jeg lever et stille simpelt liv, spiser sundt, arbejder halv tid og ungerne er flyttet hjemmefra. Det var bare en tanke, om det kunne have været det skide tyggegummi, som jeg jævnligt tyggede på i løbet af dagen.”

K.E.

“Jeg får beviseligt migræne af aspartam og ligeledes af alle former for smagsforstærkere, sidstnævnte kan gøre mig syg i 3-4 dage, og jeg er virkelig syg. Aspartam forårsager migræne, men anfaldet varer som regel ikke mere end et døgn. Det er dog slemt nok alligevel, jeg bliver herresyg. Aspartam er nemt at undgå, men stor var min rædsel, da jeg før en tarmundersøgelse skulle renses ud og opdagede, at der var aspartam i midlet. Apoteket kunne ikke hjælpe med et andet middel, for der var jo aspartam i mange medikamenter, trøstede ekspeditricen mig. Prøv lige at være til tarmundersøgelse med migrænesmerter og vilde opkastninger! Hvordan kan det være tilladt at fylde noget i mad- og drikkevarer, som gør folk syge?

Jeg har jo ikke altid været overfølsom over for de omtalte stoffer, så formodentlig er det opstået ved udsættelse for stofferne, og så må man formode, at mange flere er eller vil blive ramt. Det var svært for mig at finde ud af sammenhængen, og ingen læger har vidst eller gidet vide noget om problemet. Jeg har lidt af migræne i mange år, men jeg kan sagtens mærke forskel på almindelig migræne, som jeg aldrig rigtig har mere pga. min alder, og så overfølsomhedsreaktionen. Men jeg har selv måttet finde ud af sammenhængen ved at gå tilbage efter anfald og finde ud af, hvad jeg havde indtaget. Jeg vidste på forhånd, at jeg ville få et anfald, da jeg skulle renses ud før tarmundersøgelsen, men der var ingen alternativer, og bingo ja. Jeg havde oven i købet på forhånd informeret hospitalet om mine problemer, men åbenbart troede de ikke på det, men så fik de da syn for sagen.”

H.N.

“Jeg har de sidste 5 år drukket rigtig meget light sodavand. De sidste 2 måneder har det dog taget rigtig meget overhånd, da jeg følte at sodavanden gav mig energi op til eksamener og i dagligdagen. Set i bakspejlet så drak jeg kun Pepsi Max som væskeindtag.
Allerede inden mit forbrug af Pepsi tog overhånd, begyndte jeg at have mærkelige muskelsmerter i mine hænder. Min kæreste, som er sygeplejer, undersøgte mig, og der var ingenting unormalt at mærke. Efterfølgende begyndte jeg at have meget hovedpine og til tider kraftig migræne ( for første gang i mit liv). Jeg var begyndt at blive irritabel og utålmodig og have voldsomt temperament.
De sidste 2 måneder har jeg haft mange mavesmerter uden at min læge kunne give mig en forklaring på, hvad det kunne være. Smerterne har været så kraftige, at jeg har været sygemeldt i to perioder de sidste 2 måneder og bare har kunnet ligge i sengen. Smerterne kan beskrives som nivesmerter og kramper.
Jeg stiftede bekendtskab med aspartam-bivirkninger, da jeg Googlede mine skavanker. Jeg har nu valgt Pepsi fra (og har undgået andet med aspartam) i en uge. Kan mærke at jeg er blevet mere rolig, mavesmerterne er der stadig, ligesom jeg nu har rigtig meget dårlig mave. Jeg håber, at jeg med tiden kommer af med mine skavanker. Tak for en god side.”

M.P.

“Jeg har fibromyalgi og læste i 2010 om en masse undersøgelser i USA og Holland om både aspartam (E-951) og smagsforstærker (E-621 – 625). På baggrund af disse forskningsprojekter og undersøgelser valgte jeg at stoppe alt indtagelse af både aspartam og smagsforstærker. Og herunder stærkt chokeret over, hvor mange produkter, der rent faktisk indeholder det ene eller det andet.

Før: Ekstremt mange muskel- og ledsmerter. Jeg kunne f.eks. ikke åbne en sodavand. Jeg kunne ikke skrælle mere end 3 kartofler. Jeg var ikke i stand til at gennemføre en simpel tandbørstning, uden at skulle skifte arm flere gange undervejs. At lave en hestehale var udelukket, da mine arme ikke kunne være “så længe” hævet. Min cykel måtte jeg sælge, da smerterne var så uudholdelige, at få cykel”tramp” fik tårerne til at trille fra mine øje. Jeg kunne sidde ned i ca. 5 – 10 minutter ad gangen. Så var jeg nødt til at ligge mig ned pga. smerter. Krykker var næsten dagligdag blot for at komme en lille smule rundt, uden at benene faldt sammen under mig pga. smerter. Jeg sov meget uroligt om natten og blev ufattelig hurtigt udmattet, hvorfor jeg var fuldstændig uarbejdsdygtig. I løbet af et døgn, havde jeg brug for 14-16 timers søvn fordelt på natten og 2 lange lure. Selvsagt var mit sociale liv ikke-eksisterende. Jeg havde ikke børn og kunne ikke engang gennemføre min arbejdsprøvning på 10 timer om ugen.

Efter: Jeg er ikke kureret, men har tydeligt færre smerter. Krykkerne er smidt ud, og jeg kan gå længere ture. Jeg kan skrælle kartofler igen, og selvom jeg ikke er oppe på normalt funktionsniveau, så kan jeg i det mindste skrælle kartofler i passende mængde til min lille familie. Jeg sover bedre og er mindre udmattet. Jeg kan klare mig med en enkelt kort lur, og jeg har også dage, hvor luren ikke er nødvendig. Jeg sover nu ca. 10 – 11 timer i døgnet. Jeg skal ikke længere ligge ned størstedelen af min vågentid, og jeg kan endda klare 15 – 20 timers arbejde om ugen nu. Derudover har jeg fået 2 børn, og har både overskud og evnen til at være der for mine børn. Får jeg enten smagsforstærker eller aspartam den dag i dag, har det konsekvenser meget hurtigt. Min nattesøvn bliver ødelagt, jeg får uro i kroppen, jeg får yderligere smerter i især arme og fingerled samt hovedpine. Den er stensikker hver gang, og jeg holder mig langt fra begge dele. Jeg har fået et forrygende bedre liv og med ufattelig meget mere livskvalitet nu, hvor aspartam og smagsforstærker ikke er en del af min eller børnenes kost.”

Pernille Hindsgaul

“For nogle år siden opdagede jeg en dårlig reaktion på light-sodavand, og vidste ikke hvorfor. Jeg startede med at for ondt i maven, og kort efter skulle det op igen. Noget tid senere prøvede jeg et andet light-produkt, for der var ingen der kunne forstå, at jeg havde reageret dårligt på det – selvom jeg allerede der var overbevist. Det samme skete, og jeg begyndte at holde mig væk fra det. Med tiden begyndte jeg at undersøge ingredienserne i light-produkter, og jeg havde samtidig observeret, at jeg reagerede med ondt i maven på “halsdrops”. Aspartam blev ved med at dukke op. I dag må jeg undersøge alle produkter for aspartam. Større mængder som sodavand gør mig meget syg, hvor i mindre mængder som halsdrops og tyggegummi får jeg en smule mavepine og kvalme. Jeg håber, dette kan hjælpe kampen mod aspartam, og jeg håber snart, at fødevarestyrelsen forstår, at det ikke er et forsvareligt middel at bruge!”

J.N.

“Hej mit navn er Janni..
Jeg har haft 3 dårlige oplevelser med stoffet aspartam..

Det startede med at jeg i en periode drak ca. 0,5 l cola light om måneden. Pludselig begyndte jeg at få ledsmerter i mine fingre led. Jeg gik efter noget tid til lægen med det, men jeg fejlede ikke noget. Efter lidt tid opdagede jeg, at hvis jeg ikke drak cola light i nogle dage, så forsvandt smertene ret faktisk. Efter ikke at have drukket cola light i 3 uger, kunne jeg igen en gang imellem nyde en cola light, uden jeg fik led smerter.

Nu efter godt et år har jeg i en periode på 3-4 uger, hvor jeg har gået og haft ondt i halsen, har ikke kunnet forstå hvorfor, da jeg nærmest aldrig fejler noget. Jeg drak i den periode ca. 0,5 l cola light ca. hver 3 dag. Jeg fandt så ud af, at hvis jeg droppede cola light i nogle dage, havde jeg ikke ondt i halsen mere. Jeg stoppede med at drikke cola light. Men da jeg en weekend skulle have nogle drikkevarer, købte jeg ice tea (den blå, uden tilsat sukker). Da jeg havde drukket en del af det, fik jeg igen ondt i halsen, og da jeg så sammenlignede cola light flasken og ice tea flasken, var sødemidlet, der gik igen, aspartam.

Derudover prøvede jeg på et tidspunkt at købe kalorielet slik (lakrids). Jeg spiste 180 gram, og senere på aftenen fik jeg meget kraftige mave smerter.”

J.S.

“Jeg var i biografen med min kæreste, og vi besluttede os for at købe “sundt slik” for en gangs skyld. Vi købte ca. 200 g. til deling. Midt under filmen, fik vi begge to meget meget kraftige mavesmerter. En slags krampe, som forårsagede, at jeg måtte bøje mig forover for at holde smerten ud. Vi måtte gå midt i filmen, idet det gjorde så ondt. Normalt har jeg kraftige menstruationssmerter, så jeg er vant til at have ondt i maven. Men denne gang var det ulideligt. Hele natten græd jeg, fordi det gjorde så ondt. Jeg tog smertestillende piller men det hjalp ikke. Selv næste morgen havde jeg ondt i maven, men det havde dog fortaget sig. Vi blev enige om, at det nok var fordi slikket i biografen var for gammelt. Vi gjorde ikke noget ved det og kontaktede ingen. Efter nogle uger, gik jeg ind i en helsebutik i Odense, hvor jeg ville købe en snack. Denne gang faldt jeg igen over noget slik uden sukker, men med træsprit (aspartam). Jeg købte nu kun 100 g. slik. Men det samme skete igen. Jeg spiste endda kun halvdelen, og jeg måtte smide resten ud, fordi jeg fik det skidt. Igen kraftige mavesmerter i flere timer. Jeg blev virkelig irriteret over det, specielt fordi jeg købte det i en helsebutik, hvor man skulle tro, at madvarerne var i orden. Derfor begyndte jeg at læse lidt om aspartam i nogle bøger. Og jeg fik et chok. Sikke nogle bivirkninger det kan forårsage. Jeg håber virkelig, at ingen giver deres børn den slags slik. Så dårligt som jeg fik det…….. det ville have slået et barn ihjel!!!!. “

K.M.

“For 14 måneder siden fortrak jeg en muskel ved at lave yoga. Normalt vil jeg antage at det skulle have været overstået i løbet af et par uger, og så tilbage til normal. I stedet for blev det værre og værre. Smerterne i musklerne blev ulidelige, og jeg sov ikke i over 5 måneder. Da jeg er keramiker, kunne jeg heller ikke arbejde. Jeg kunne ikke bøje mig, ikke løfte noget, ikke sidde , ikke stå, ikke ligge ned. Hvis jeg skulle ind og sidde i bilen, måtte jeg bære benene ind efter mig. Skambenet og skuldrene var sikkert de værst angrebne, især når de indvolverede bevægelser hvor begge områder skulle bruges, hvilket jo er de fleste. Efter 5-6 maaneder med fysioterapeut, massageterapeut, og kiropraktor, løsnede musklerne sig, og gav sig så til at slå store knuder på sig selv over det hele. Fra hovedet til anklerne, i mavemuskler, under armene, i brysterne, i halsen i ørerne, ja selv i tænderne føltes det. Stadig meget store smerter. Lige for en uge siden hørte jeg så at der var mange mennesker som havde fået forkert diagnose med hensyn til fibromyalgia, hvilket min egen diagnose havde været selvom jeg nægtede at acceptere den. Og der blev sagt i en meget kort nyhedsrapport at det kunne skyldes aspartam. Da det hele begyndte for 14 måneder siden havde jeg nævnt til min læge at jeg følte mig forgiftet. Min nuværende massageterapeut havde også sagt at det måtte skyldes et eller andet stof i kroppen. Nu tror jeg det er aspartam. Jeg har undgået det i en uge nu, og der er allerede sket en stor forbedring i smerterne. Jeg kan sove uden muskel afslappende piller som jeg nu har taget i 3 måneder, og der er dage hvor jeg ikke engang behøver en smertestillende pille. Hvis det er at jeg er aspartam forgiftet, har De nogen oplysninger om hvor længe det tager at komme af med, og om man kan komme sig efter det? Jeg har drukket Diet Pepsi og Diet Cola i årevis, op til 5-6 om dagen. Da jeg ikke drikker kaffe, er jeg sikker på at jeg var fuldstændig afhængig af coffeinen, men nu måske også aspartamen. Jeg har kæmpet med vægten lige siden jeg begyndte at drikke det kan jeg nu se, når jeg ser tilbage på det hele. Jeg spiste også diet mad og Equal i the, og drak light juices, og spiste light yogurt, så meget som muligt. Jeg er blevet undersøgt for næsten alt, men der er ikke andet i vejen med mig efter hvad undersøgelserne siger. Jeg er lige blevet 54 år gammel. Er der håb for forbedring for mig? Eller fuld helbredelse? Jeg er frygtelig vred over at sådan noget gift er så udbredt og lovligt, både i USA og Danmark og mange andre steder.”

Anonym

“Hej, mit navn er Teresa Karas, og jeg vil gerne rapportere min erfaring med aspartam. Jeg startede en diæt for 3 år siden og begyndte at drikke diæt-“Mountain Dew”. Omkring et år senere begyndte jeg at føle mig meget deprimeret med angstanfald og panikanfald. Jeg havde problemer med hukommelsestab, forvirring, synsforstyrrelser, hårtab og smerter. Jeg følte mig irriteret hele tiden og gik til læger og hospitaler adskillige gange. De alle fortalte mig at det var måske pga. stress og at jeg skulle tage anti-depressiv medicin. Jeg prøvede det, men det hjalp aldrig. Så jeg har undret mig i gennem hele denne periode om jeg havde mistet besindelsen eller om der var noget andet galt med mig. Endelig fortalte en veninde mig, at hun havde hørt at diæt-sodavand var dårligt for helbredet, og at jeg skulle læse om aspartame. Jeg kunne ikke tro, at jeg fik alle svarene på mine problemer. Jeg holdt op med at drikke diæt-sodavand for 3 dage siden, og jeg føler mig bedre tilpas. Jeg håber at jeg ikke får abstinenser. Jeg har stadig svært ved at sove, men jeg håber at jeg kommer mig. Jeg håber at de vil fjerne dette produkt fra markedet.”

Teresa Karas

“I adskillige år havde jeg sløret syn (især om natten), anfald af svimmelhed og smerter i den nedre del af hals og skuldre. Jeg havde indtaget diæt-drikkevarer med aspartam i mange år, ofte 3 – 4 om dagen. Efter adskillige lægebesøg, hvor der ikke blev fundet noget galt, læste jeg nogle artikler på internettet om symptomerne på aspartamforgiftning. Jeg holdt op med at indtage diæt-drikkevarer og utroligt nok forsvandt ALLE mine symptomer fuldstændigt i løbet af 2 – 3 uger. Aspartam er et farligt tilsætningsstof. Jeg har fortalt denne historie til alle mine venner og bekendte. Jeg ville aldrig have troet det med mindre det skete for mig. At spare nogle få kalorier er ikke risikoen værd… undgå aspartam.”

Robert

“Jeg har sporet de slemme maveproblemer og angstanfald, som jeg havde, til de 9 pakker aspartam og 7 diæt-drikke jeg indtog dagligt. Jeg er blevet grundigt undersøgt, og jeg er rask, men jeg føler det bare ikke. Det er nu en uge siden, at jeg stoppede med al indtagelse af diæt-drikke og aspartam, og problemerne med oppustet mave er ikke halvt så slemme og smerten i underlivet er begyndt at blive mindre. Jeg kan stadig ikke spise et måltid, men forhåbentlig som tiden går og jeg renser systemet ud, får jeg det normalt igen.

J.B.

“Min skrækkelige aspartam oplevelse:

Jeg vil gerne videregive min beretning med håbet om at den kan hjælpe andre med at kvitte dette forfærdelige stof!

Jeg undgik altid diæt-sodavand, indtil jeg begyndte på Adkins diæt. I begyndelsen gav diæt-drikke mig lette hovedpiner, og jeg fik det dårligt i halsen, men mærkeligt nok, jo mere jeg drak, jo mindre bekymrede jeg mig om disse symptomer. Til daglig drak jeg is-kaffe med 10 pakker Nutrasweet, spiste tyggegummi, vitaminer, slik, gele, yoghurt, diæt-sodavand og Crystal Light dagen igennem, så mere is-kaffe, diæt-dessert og diæt-is. Snart fik jeg forværrede problemer med mit syn, forfærdelig svimmelhed, hovepiner, hjertebanken, hukommelses- og sanseproblemer og en følelse af uvirkelighed og omtågethed. Jeg begyndte at tage 10 – 20 Ibuprofen* dagligt mod hovedpinerne. Jeg var sikker på, at jeg havde problemer med nerverne og gik til læge efter læge til ingen nytte. For en måned siden sad jeg på mit arbejde, da jeg fik et alvorligt krampeanfald og kom på hospitalet. Jeg havde panikanfald hele dagen, og jeg fik medicin mod anfald. Jeg tog hjem og fortsatte med mit høje indtag af aspartam. Jeg gik til en anden doktor, og hun fratog mig medicinen mod anfald og sagde, at jeg måske var maniodepressiv og gav mig lykkepiller mod depression. Jeg havde det så forfærdeligt, at jeg ikke engang kunne gå til butikken og købe alle mine foretrukne diæt-produkter og dermed begyndte at kvitte aspartamen. Næsten straks efter, at jeg kvittede aspartam, begyndte jeg at lide af krampeanfald, skrækkelige panikanfald og ængstelse. Jeg var så træt og sløv, at jeg måtte tage 2 uger fri fra arbejde. Jeg kunne stå i gangen, falde på gulvet og næsten få black-out. Det føltes som is, der løb gennem mine vener. Det var den mærkeligste følelse, jeg nogensinde havde haft. Jeg var så kold, men min hud brændte. Jeg havde kulderystelser i næsten 2 uger. Jeg tog til stranden i august med lange bukser og 2 sweaters på! Jeg kunne slet ikke sove, selvom jeg var udmattet. Jeg måtte tage humørstabiliserende medicin for at sove. Jeg havde tvangstanker og den skrækkeligste følelse af håbløshed and desparation, og jeg kunne ikke spise i en uge. Jeg måtte tvinge mig selv til at spise bare en bid mad. Endelig, lidt efter lidt, blev det bedre. Nu en måned senere og helt aspartamfri, føler jeg mig som en ny person. Jeg må være meget forsigtig, for aspartam er i produkter man aldrig mistænker, og tit står det ikke engang på forsideetiketten! LÆS INGREDIENSLISTEN! Dette stof er skrækkeligt. Gør hvad end der skal til for at få det taget af markedet!!”

E.D.S.

*Ibuprofen: Medicin mod gigtlidelser og smerter.

“Jeg stoppede med aspartam for 5 dage siden. Jeg havde indtaget 12 – 15 pakker dagligt siden stoffet kom på markedet for år tilbage. For omkring 1½ år siden blev jeg diagnostiseret med fibromyalgi. For nyligt i min støttegruppe fik jeg at vide at jeg skulle holde op med at tage aspartam og MSG*. Jeg havde lidt af kronisk træthed, muskelsmerter, hovedpine, maveproblemer, blæreirritation, smerte i kæberne og ledegigt i hænder, hals og knæ. Mine abstinenser er alvorlig migrænehovedpine og slemme smerter i hals, skulder og ryg samt træthed. Jeg får også diarre. I har det forfærdeligt, især i muskler og led. Jeg er villig til at gå igennem denne smerte for at blive helbredt. Jeg drikker så meget vand som muligt, og jeg går igennem det. Jeg havde hørt advarsler mod aspartam fra tid til anden, men ignorerede dem. Jeg prøvede tidligere at stoppe med aspartam og prøvede stevia og sackarin i stedet, men jeg brød mig ikke om den bitre smag og faldt tilbage til aspartam igen, for jeg elsker smagen i min kaffe og morgenmad. Nogen gange bagte jeg med det og ignorerede advarslerne mod at opvarme det, forde det smagte så godt. Jeg håber og beder til at jeg snart får det bedre.

E.M.W.

*MSG: Mono-Sodium Glutamate, en kunstigt fremstillet smagsforstærker, der tilsættes visse typer junkfood.

“Som en atletisk person igennem det meste af mit liv og opmærksom på min krop, var jeg klar over det, hvis noget føltes unormalt. Efter at have drukket diæt-cola, begyndte jeg at få migrænelignende hovedpine og følte at min hjerne var omtåget. Jeg følte mig desorienteret og havde svært ved at træffe en beslutning. Engang kom jeg fejlagtigt en lille teskefuld aspartam i min kaffe i stedet for sukker og straks følte jeg alvorlig ængstelse og begyndte at ryste i løbet at få minutter. Der var ingen grund til ængstelsen. Så drak jeg en masse vand for at skylle aspartamen ud systemet, og symptomerne begyndte at mindskes.”

Anonym

“Jeg har altid haft et vægtproblem og ved forskellige lejligheder gik jeg på diæt. Medens jeg var på diæt, overfyldte jeg altid min krop med diæt-cola. Hvergang jeg var på diæt, begyndte jeg at blive nervøs. Min puls blev unormalt høj – 120 slag i minuttet når jeg havde hvilet i en time, og jeg fik panikanfald. Jeg kunne gå ned ad gaden og pludselig ville hele min krop begynde at ryste, jeg mistede følelsen i benene og måtte eskorteres til en stol eller jeg ville kolapse. Disse anfald ville vare i mindst 10 minutter. Tilsidst gik jeg til en læge, der ordinerede et beroligende middel. Det afhjalp nervøsiteten, men lindrede ikke panikanfaldene. Jeg nåede et stadie, hvor jeg frygtede at gå på indkøb, fordi jeg var bange for at jeg ville gøre mig selv til idiot, hvis jeg fik et panikanfald. Omkring 2 måneder efter at jeg havde nået mit mål for min vægt (og ikke drukket diæt-cola), var jeg igen mig selv. Jeg forbandt dog aldrig min tilstand med diæt-cola. Fornyligt gik jeg på diæt igen – en meget fornuftig en uden rødt kød, masser af grøntsager og frugt og naturligvis masser af diæt-cola. Mine panikanfald kom tilbage og jeg kom på hospitalet med hjerteproblemer. Det var på det tidspunkt at jeg så forbindelsen mellem diæt-cola og min ‘nervøse tilstand’. I surfede meget på internettet og læste om aspartam. Jeg vil aldrig røre aspartam igen og anbefaler kraftigt alle, jeg ser drikke det stads, at stoppe.”

Antoinette

  4 Responses to “Beretninger om aspartambivirkninger”

  1. Den alm fanta er nu omdage også med kunstige sødestoffer, det er dårlig stil at luske det fup i en ellers god sodavand.

  2. Har drukket light sodavand i lidt over en uge. Her til aften startede det med at gøre ondt i min mave… noget jeg ellers sjældent har. Det gik over efter 4 timer, men da jeg tog en tår Faxe Kondi, 0 kalorier så var den der igen efter 5 minutter. HOLD JER FRA ASPARTAM

  3. Jeg drikker en dåse Pepsi max hver anden dag, og drikker et glas Rynkeby rød blandet saft light hver anden dag, gjort det i mange år. Den eneste virkning jeg kan mærke er, at det ikke slukker tørsten nær så meget som almindelig saft og cola.

  4. Jeg fik lyst til tyggegummi. Købte V6, der er sødet med Aspartam. Tyggede 4 stykker tyggegummi på 1 dag og fik bare så ONDT i maven. Ventede et par dage, hvor jeg ikke tyggede tyggegummi. Tog 2 stykker V6, i eftermiddag, og nu har jeg så ONDT i maven igen og kan ikke sove. 🙁 Inden vi kom i EU i 1971, var Aspartam ulovlig i Danmark. Det var kræftfremkaldende. I 1972, da vi kom i EU, så vupti var Aspartam ikke farligt mere. Jeg vil ALDRIG spise det mere. ALDRIG!!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)