Jun 042018
 

Nye varer

Skin Care er et nyt tilskud med bl.a. hyaluronsyre, der bidrager til pæn og fyldig hud. Hyaluronsyre findes naturligt i huden. Det bevarer hudens fugtighed og giver fylde, så huden fremstår flot og uden rynker. Med alderen falder mængden af hyaluronsyre i huden, og ældning bliver synlig. Med Skin Care fra New Nordic kan denne ældning af huden reduceres. Bestil Skin Care her.

Hamp Juice pulver fra Sana Hemp er koldpresset hampjuice, der er skånsomt frysetørret til pulver. Den anvendte art af hamp er Cannabis sativa. Denne art er praktisk taget fri for det euforiserende THC, så den er sikker at indtage. Læs mere og bestil Sana Hemp Juice her.

 

Træt efter at have spist? Prøv dette

Mange føler træthed efter at have spist, men sådan bør det ikke være. Der kan være to hovedårsager til træthed efter et måltid:

1. Raffinerede kulhydrater giver højt blodsukker. Sukker, pasta, brød mm., kan give hurtig stigning i blodsukkeret og føre til træthed. Løsningen er at undgå denne type kulhydrater. I de fleste grøntsager kommer kulhydraterne sammen med fiber, der sørger for langsom optagelse af kulhydraterne, så man ikke får voldsomme udsving i blodsukkeret. Nogle rodfrugter (bl.a. kartofler) indeholder dog ikke så meget fiber, så det kan være en fordel at begrænse indtagelse af disse.

2. Mangel på mavesyre medfører dårlig fordøjelse. Hvis du mangler mavesyre, bliver fordøjelsen ikke optimal. PH i mavesækken bør være på 1 – 3. Hvis den er højere, kan man reducere pH ved at drikke lidt æbleeddike blandet med vand lige før man spiser. Æbleeddike fås også i kapsler.

Hvis man bliver træt efter at have spist, så kan man starte med at fjerne de raffinerede kulhydrater fra kosten. Hvis man så stadig er træt efter at have spist, så er årsagen formentlig for lidt mavesyre, og man kan så tage æbleeddike lige før måltiderne og se om det hjælper.

Reference: “Sleepy after eating” af Dr. Eric Berg

 

Underskriftindsamling mod bestråling af befolkningen

sidste nyhedsbrev omtalte jeg høringen på Christiansborg om stråling fra trådløs teknologi, hvor det kom frem at denne mikrobølgestråling giver øget forekomst af antibiotikaresistens, hjerneskade (også hos fostre), kræft mm.

Nu er der kommet et borgerforslag til at begrænse denne skadelige stråling. Støt forslaget her. Når der er 50.000 underskrifter, så skal forslaget behandles i Folketinget.

Del gerne dette borgerforslag i dit netværk, så de krævede underskrifter kan indsamles hurtigt.

 

Hosta: Prydplanten, der er fin som grøntsag

Hosta er mest kendt som prydplante her i Danmark, men det er også en udmærket grøntsag. Planten kommer fra Østasien, hvor den vokser vildt. I Japan er hosta en af de mest eftertragtede grøntsager. Blade og blomster er spiselige og kan bl.a. anvendes i salat, suppe, dampet mm. Smagen er mild. Unge skud smager bedst. Hosta er nem at dyrke og tåler fuld skygge, men klarer sig også i solen. Den skygger godt for ukrudt, så der er ikke meget arbejde med at passe den, når den først er etableret. Den skyder igen fra roden hvert forår og skal derfor kun etableres en gang. Planten er perfekt til permakulturhaven.

Læs mere om hosta og mange andre spændende permakulturplanter i bøger som Permakulturhaven og Den spiselige Permahave.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)