Nov 042015
 

Nye varer

Økologisk Acerolapulver: Acerola er et bær fra den tropiske acerola-busk, der vokser i Syd- og Mellemamerika. Bærret er kendt for sit naturlige indhold af C-vitamin. Du kan nu få ren frysetørret acerolapulver i økologisk kvalitet fra Brasilien.

Rød gæret ris anvendes til vedligeholdelse af et normalt kolesterolniveau. Det har hidtil været et tilskud i den dyre ende, men nu er Pharma Nord kommet med det nye produkt Cholessin til kun 129 kr. for 90 dages forbrug. Som modtræk har leverandøren af økologisk rød ris nedsat prisen på deres produkt.

Biosym har opgraderet deres tilskud af B-vitamin. Den gamle Multi-B erstattes nu af “Omni-B Active“. Den er i kapsler i stedet for tabletter, hvilket drastisk reducerer behovet for tilsætningsstoffer. Desuden er flere af vitaminerne i en særlig aktiv form.

Trypton*at: Nyt tilskud fra Natur-Drogeriet med aminosyren tryptofan, urter, vitaminer og mineralet magnesium, der bidrager til at man føler sig mindre træt og udmattet.

Økologisk fiskeolie: Tilskud af fiskeolie fra økologiske regnbueørreder, der er opdrættet i Danmark. Selve olien er økologisk. Dog er gelatinekapslen og den tilsatte glycerol ikke økologisk.

 

Hvad har tobaksindustrien gang i?

Tobak har været røget af indianere i umindelige tider, og er i sig selv ikke særlig skadelig. Der dannes lidt kulilte ved rygningen, men det findes også i røg fra en grill, brændeovn, stearinlys mm. Det, der gør tobak så skadelig, er tilsætningsstofferne, hvor tobaksindustrien anvender over 4000 forskellige tilsætningsstoffer. De deklareres ikke på pakkerne. Det kan undre, at tobaksindustrien kan tilsætte alskens skadelige stoffer i hemmelighed, medens fødevarer og hudplejeprodukter skal deklareres med alle tilsætningsstoffer. Selv såkaldt økologisk tobak kan indeholde tilsætningsstoffer. Tobak indeholder nikotin, der får cellerne til at udvide sig. Derved bliver cellerne åbnet op og kan let modtage de skadelige, vanedannende tilsætningsstoffer, som industrien anvender. Nikotinen i tobak bevirker således, at disse tilsætningsstoffer effektivt bliver leveret i cellerne, hvor de kan gøre skade. Desuden tilsættes der syntetisk nikotin i tobak for at forstærke virkningen og gøre tobakken mere vanedannende. Blandt de mange skadelige tilsætningstoffer, der kan være i tobak, er formaldehyd, ammonium, hydrogencyanid, arsenik og DDT.

Lovgivningen vedr. hvad der må tilsættes i tobak er meget lempelig. Det kræves blot, at producenten indsender en liste over deres tilsætningsstoffer til Sundhedsstyrelsen. Danske House of Prince alene anvender 249 tilsætningsstoffer. De fleste er naturlige stoffer fra planter, men der er også adskillige skadelige kemikalier, der betegnes som “meget farlige ved indånding.” Nogle danske forskere har lavet en længere rapport vedr. dette. Du kan se rapporten “Tilsætningsstoffer i cigaretter” her.

Det burde være ulovligt at tilsætte stoffer i tobak, der betegnes som “meget farlige ved indånding.” Det skader også passive rygere. Desuden burde producenterne pålægges at deklarere alle tilsætningsstoffer på pakkerne, så forbrugerne ved hvad de ryger.

Hvis man vil have ren tobak, så findes der enkelte produkter på markedet, bl.a. cigaretter, som producenten hævder er fri for tilsætningsstoffer. Det må anbefales at holde sig til disse produkter, hvis man gerne vil ryge.

En anden mulighed er at dyrke sin egen tobak. Den kan bruges til andet end rygning. Tobak er meget effektiv til at lindre insektstik. Hvis man gnider et insektstik med et frisk tobaksblad, så skulle det lindre forbavsende hurtigt. Pollen fra tobaksblomster er effektive mod sæsonallergier.

Tobaksplanten kan også holde dyrevildt som rådyr væk. Det skyldes, at planten er giftig for dem, så de holder sig væk fra den. Så hvis man er plaget af rådyr, der kommer og æder grøntsager i køkkenhaven, så kan man plante tobak omkring haven. Metoden er fra gammel tid blevet anvendt af indianere, så de kunne dyrke deres afgrøder uden at sætte hegn op for at holde dyr ude.

Reference: David Wolfes nyhedsbrev af 21. september 2015

Hvis man ønsker at holde op med at ryge, men synes det er svært, så kan man prøve at tage et stærkt tilskud af B3-vitamin i form af nikotinamid. Nikotinamid kan også gøre det lettere at lægge andre usunde vaner fra sig, som f.eks. trang til søde sager. Hvis man tager B3-vitamin, er det også en god ide at tage tilskud af de andre B-vitaminer, f.eks. i form af Omni-B, samt et godt multi-vitamin-mineraltilskud for at undgå ubalancer.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)