Aug 012010
 

Produktnyt

  • Radius tandbørster: Denne tandbørste er noget særligt. Med 6500 fine børstehår er den superblød, skånsom og effektiv. Kvaliteten er i top, så den skulle kunne holde til 9 måneders brug. Skaftet er rigtig godt at holde på, og fremstillet af cellulose fra træ. Radiustandbørsten er større end en almindelig tandbørste, så hvis du har en lille mund, så er du nok bedre tjent med børnemodellen
  • Umeboshi (japansk blomme) puré: Denne særlige blommepuré har en meget kraftig smag og anvendes som krydderi til sushi, dressing mm.
  • Kombutang er nu tilføjet til vores store udvalg af tang.
  • Ascorbinsyre i økonomistørrelse: Vi kan nu tilbyde ren ascorbinsyre i fødevarekvalitet i økonomiske dåser med helt op til 1500 gram. Ascorbinsyre er meget nem at gøre syreneutral, hvis man ønsker det. Det kan gøres ved at blande 2 dele ascorbinsyre med 1 del tvekulsurt natron (natrium-bicarbonat). Tvekulsurt natron fås hos materialisten. Men bland ikke mere end du skal bruge med det samme, for efter blanding bliver det hurtigt til en hård klump.

 

Aspartam kan forårsage for tidlig fødsel

Det berygtede sødestof aspartam (også kaldet Nutrasweet eller E 951) har i en stor dansk undersøgelse vist sig at kunne forårsage for tidlig fødsel. Gravide kvinder, der drikker en liter aspartamsødet sodavand eller saftevand dagligt, har 78% øget risiko for at føde for tidligt. Der er tale om en særdeles omfattende undersøgelse, der ikke nemt lader sig bortforklare.

Kilde: Ingeniøren

Det føjer endnu en bivirkning til den i forvejen lange liste over aspartams skadelige virkninger. De hyppigst rapporterede bivirkninger ved aspartam er hovedpine, omtågethed og andre problemer med nervesystemet. Mere om aspartam her.

Mere harmløse og naturlige sødemidler kan du finde her.

 

Sådan kan myggeplage begrænses

Stikkende myg kan være ret irriterende om sommeren. Her er nogle råd til at begrænse myggeplagen:

  • Myg er mest aktive morgen og aften. Det er derfor en god ide at opholde sig indendørs på disse tidspunkter eller undgå bare arme og ben, hvis man er udendørs.
  • Myg tiltrækkes af personer, der har drukket øl. Det kan derfor hjælpe at holde sig fra øl.
  • Er man varm og svedig tiltrækkes myg. Man kan evt. tage et køligt bad.
  • Myg tiltrækkes af ultraviolet lys. De nye LED-lygter og lamper udsender ikke ultraviolet lys og vil derfor ikke tiltrække myg.
  • Myggelarver udvikler sig i stillestående vand. Undgå derfor åbne beholdere med vand udendørs i nærheden af dit hus. Skift vand i fuglebade, soppebasiner mm. ugentligt om sommeren.
  • Indtagelse af hvidløg kan muligvis holde myg borte. Det har vist sig effektivt til at holde visse andre blodsugende insekter borte. Også dyrkning af hvidløg i haven kan holde myg borte fra området. Du kan nemt dyrke hvidløg ved at lægge hvidløgsfed i jorden efterår eller forår. Som regel spirer de almindelige hvidløg fra supermarkedet fint.

Kilde: Dr. Mercola

 

Brug af tandtråd dagligt forlænger livet med 6,4 år

Mellem tænderne sætter der sig nemt urenheder, hvor rigtig mange bakterier kan opformeres. Dr. Mark Merriman har fundet, at brug af tandtråd derfor er endnu vigtigere end tandbørstning. Bakterierne kan forårsage paradentose, og hvad der er endnu værre, er, at de kan spredes til resten af organismen og bl.a. medføre betændelse i hjerteklappen og andre hjertekarsygdomme. Hvis man får paradentose, så er risikoen for at dø af hjertekarsygdom faktisk 3 gange højere! Derfor kan den simple handling at rense tænderne med tandtråd dagligt forlænge livet med 6,4 år i gennemsnit og spare dig for megen sygdom. Som en sidegevinst, så hjælper brug af tandtråd også mod dårlig ånde.

Kilde: Dr. Mark Merriman

 

Raw food cafe i København

På Pilestræde nær Strøget i København besøgte jeg for nyligt “42 grader Raw“, der er en cafe, hvor der kun serveres raw food – fortrinsvis økologisk. Der er ikke meget plads i cafeen, men man kan heldigvis få maden i praktisk emballage lige til at tage med ud og spise i f.eks. den nærliggende park ved Rosenborg Slot. Cafeen byder på et godt udvalg af rå salat-retter. Frisk juice, smoothies, lækker rå chokoladekage, jordbærkage mm. fås også, og er nemt at tage med hjem. Cafeen kan klart anbefales, hvis man er i området og skal have noget godt og sundt at spise.

 

Nyt “helseopskrifter.dk”

Hvis du har været inde på helseopskrifter.dk fornyligt, så har du måske set, at vi har været i gang med en større fornyelse og opgradering. Lad os gerne vide hvad du synes om det nye helseopskrifter.dk. Ud over opskrifter, så er der nu også en liste over glutenfri korn og frø.

På det nye helseopskrifter.dk finder du desuden en liste over mål- og vægtenheder, og hvad de svarer til i metriske enheder. Her kan du f.eks. få svar på hvor meget en “knivspids” egentlig er. Listen er også praktisk, hvis man f.eks. har fundet en amerikansk opskrift og skal vide hvor meget en “cup” er, eller hvis man bruger bedstemors kogebog og skal vide hvor meget et pund er.

Du er velkommen til at bidrage med flere gode opskrifter til helseopskrifter.dk. De kan sendes til undertegnede.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)