Jan 072018
 

Nye varer

Permakulturhaven er en ny bog om hvordan du dyrker køkkenhave med minimal skade på jorden, så der opbygges en bedre dyrkningsjord med bedre og flere afgrøder til følge.

En god jord er fuld af bakterier, svampe, regnorme og andre levende organismer, der kan nedbryde døde planter, hente kvælstof ud af luften, danne næringsstoffer til planterne og flytte disse næringsstoffer hen, hvor der er brug for dem. Læs i denne bog hvordan du giver disse organismer de bedste betingelser til gavn for planternes sundhed og havens udbytte af frugt og grønt.

Lær også om flerårige grøntsager, der kan give dig grønt år efter år uden at skulle etableres på ny hvert forår. Spændende planter er f.eks. flerårig grønkål, flerårige løg, lindetræ til salat og mange flere.

Bestil Permakulturhaven her og få inspiration til nye, praktiske måder at indrette og dyrke din have på.

 

Wild Biotic fra New Nordic er et tilskud af mælkesyrebakterier og andre tarmbakterier samt blomsterpollen, honning og gelé royal. Der er 15 forskellige arter af tilsatte tarmbakterier. Derudover indeholder den tilsatte pollen, honning og gelé royal mange arter af naturligt forekommende tarmbakterier, så det samlede antal kommer op på over 100 arter. En dagsdosis på 2 kapsler indeholder ialt 12 milliarder levedygtige tarmbakterier. Læs mere om Wild Biotic her.

 

Montbrun led-creme er en smertelindrende creme med mineralrigt vand fra Montbrun-kilden i Frankrig. Cremen indeholder glucosamin, condroitin og djævleklorod som aktive ingredienser. Cremen påføres på huden ved de berørte led morgen og aften. Bestil Montbrun led-creme her.

 

Thermografi: Sikker screening tilbydes nu i hele Danmark

I det offentlige sundhedsvæsen anvendes mammografi-screening til at opdage brystkræft. Metoden udsætter patienten for høje doser af røntgenstråling, der med tiden kan øge risikoen for brystkræft og muligvis også lungekræft. Desuden indebærer mammografi skadelig sammentrykning af brysterne, der kan få evt. eksisterende brystkræft til at sprede sig.

Mammografi-screening har i praksis vist sig ikke at reducere forekomsten af fremskreden brystkræft, og der er en overdiagnosticering på mindst 25%.

Ref: Videnskab.dk

Røntgen er ikke harmløst. Jeg har selv fravalgt tilbuddet om regelmæssig røntgenundersøgelse hos tandlægen. Hjernen udsættes også for røntgen, når tænderne røntgenfotograferes. At anvende røntgen til regelmæssig screening, når der ikke er mistanke om sygdom, er risikabelt og kan i længden gøre mere skade end gavn.

Hvis man ønsker screening, så er thermografi et uskadeligt supplement. Ved thermografi fotograferes kroppen med et varmefølsomt kamera. På det resulterende billede kan man se små temperaturforskelle i kroppens væv. Kræftvæv og væv med forstadier til kræft vil have en lidt højere temperatur end det omgivende væv. Med thermografi kan forstadier til brystkræft opdages hele 10 år før det vil udvikle sig til kræft, så der er tid til at sætte ind med forebyggende livsstilsændringer, før det udvikler sig til egentlig kræft.

Ref.: World Journal of Clinical Oncology, side 3

Thermografi kan også anvendes til at opdage mange andre former for begyndende helbredsproblemer andre steder i kroppen.

Her i Danmark tilbydes thermografi af Body and Breastcare (tlf: 20 77 36 66). Body and Breastcare har fået en mobilklinik, der kører rundt i det meste af Danmark, så du ikke behøver at rejse langt, hvis du har brug for screening.

 

Lækker grøntsagssuppe med svampe

Denne suppeopskrift er blevet et hit her i familien. Svampe og tang tilføjer en lækker og fyldig smag. Denne suppe er tilmed meget nem at tilberede:

  • 200 gram champignon
  • 200 gram gulerod skåret i skiver
  • 100 gram rødbede skåret i tern
  • ½ hoved broccoli skåret i buketter. Brug også gerne stokken
  • 1 lille håndfuld arametang
  • 1 spsk. økologisk bouillon, f.eks. Herbamare
  • 1½ liter vand

Champignon renses og skylles for jord. Grøntsagerne ordnes. Kom alle ingredienser i en gryde og kog i ca. 10 min.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)