Aug 112015
 

Nye varer

Spektro Vegan fra Solaray er et multi-vitamin og -mineraltilskud helt uden animalske ingredienser. Der er tilsat 14 forskellige urter.

Tryptofan er en af de essentielle aminosyrer, som ikke dannes i organismen, og som derfor skal tilføres gennem kosten. Vi har nu et tilskud af denne aminosyre: Tryptofan Max fra Natur-Drogeriet. Det anbefales at tage tryptofan om aftenen inden sengetid. Det skal ikke tages i forbindelse med et måltid.

René Caisse’s urtethe er en orginal urteblading, som vi nu har skaffet. Den indeholder burrerod, almindelig syre, elmebark fra slippery elm og rabarberrod.

Nu kan du købe graviditetstest og ægløsningstest til hjemmebrug hos Helseudsalg.

 

Aspartam er værre end sukker til at give sukkersyge

Beviserne på de skadelige virkninger af det kunstige sødemiddel aspartam fortsætter med at hobe sig op. Nu viser det sig, at det er værre til at forårsage sukkersyge end sukker.

En analyse har vist, at indtag af en eller flere 250 ml. sodavand dagligt øger risikoen for type 2 diabetes med 18%. Hvis det er “light”-sodavand, der er sødet med aspartam, så øges risikoen med hele 25%.

Forebyggelse af sukkersyge er således ikke en god grund til at drikke “light”-sodavand frem for dem med sukker. Det er naturligvis klogest at begrænse indtag af enhver form for sodavand.

Kilde: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 5. august 2015

Kender du nogen, der stadig indtager aspartam, så kan du evt. give dem hæftet “Dit velsmagende selvmord“.

 

Fik du set “Food Inc.”

For et par dage siden sendte Danmarks Radio dokumentarfilmen “Food Inc” (kan oversættes til “Fødevarer A/S”). Her får man et kig bag kulisserne i den amerikanske fødevareproduktion, hvor dyr lever under kummerlige forhold i enorme produktionsanlæg. De fodres med genmodificeret, Roundup-forurenet soja og store mængder majs, der ikke er naturligt at spise for dyrene.

Majs dyrkes med statsstøtte i så store mængder, at prisen trykkes så langt ned, at bønder i bl.a. nabolandet Mexico må opgive at dyrke majs, da det ikke er rentabelt for dem. Mexico har ellers meget bedre majs end USA, eftersom genmodificeret majs ikke er tilladt at dyrke i Mexico.

Kemi- og såsæds-producenten Monsanto har patenteret bl.a. sojabønner og majs, så landmænd tvinges til at købe deres såsæd i stedet for at bruge egen såsæd.

Fødevareindustrien har forsøgt at indføre censur ved at føre injuriesager mod personer, der kritiserer den. I staten Colorado kan man ligefrem komme i fængsel for at kritisere kødindustrien. Det er censur som i det gamle Sovjetunionen.

Men der er håb for forbedring. Mange er blevet opmærksomme på problemet, så økologien vokser med 20% om året i USA. Hormonbehandling af køer for at få dem til at give mere mælk er også ved at være et afsluttet kapital, da forbrugere og store supermarkedskæder ikke vil købe mælken fra disse køer.

Som forbrugere har vi magten til at vælge hvad vi vil købe, og vi fravælger i stigende omfang det skadelige junkfood.

Food Inc. er ikke længere tilgængelig på DR, men kan ses på YouTube her.

 

Halveret risiko for misdannede børn med økologisk mad

Et norsk studie har vist, at mødre som spiser helt eller delvist økologisk, har halveret risiko for at føde drengebørn med en misdannelse ved urinrørsåbningen sammenlignet med mødre, som sjældent eller aldrig spiser økologisk.

 

Naturlige alternativer til giftig hårfarve

Kunstig hårfarve, som bl.a. anvendes i frisørsaloner, kan være kræftfremkaldende. Damefrisører har således 70% øget risiko for at få brystkræft efter 10 år i branchen. Nogen slags hårfarve indeholder endda tungmetallet bly. Ved hårvask kommer noget af hårfarven via kloakledninger ud i vandløb og ender i havet til skade for vandmiljøet. Det vil naturligvis også skade den person, der lader sit hår farve. Giftig hårfarve burde derfor være ulovligt.

Som alternativ fndes naturlige hårfarver fremstillet af urter. De holder måske ikke så længe, men det råder et nyt produkt bod på. Det nyeste indenfor naturlig hårfarve er egentlig ikke en farve, men nogle naturlige mineraler og urter, der går ind og giver håret hvad det mangler for at få sin naturlige farve tilbage. Hvis man før har haft brunt eller sort hår, og det nu er blevet gråt, så vil dette produkt give håret dets naturlige farve tilbage. Produktet kaldes Hair Print og er udviklet af John Warner i USA. Læs mere om Hair Print her.

Hair Print virker indtil videre kun på hår, der oprindelig var brunt eller sort. Der arbejdes på at udvikle Hair Print til personer med blond og rødt hår.

 

Mange anvendelser for Epsom-salt

Epsom-salt (magnesiumsulfat) er et naturligt forekommende magnesiumtilskud. Det kan spises som kosttilskud eller anvendes som badesalt. Det har navn efter den engelske by Epsom, hvor man for snart 400 år siden fandt en kilde, der indeholdt dette salt.

Epsomsalt har mange andre anvendelsesmuligheder. I haven kan det bruges som magnesium- og svovltilskud til planterne, hvilket gør dem sunde og grønne. Det kan også holde snegle og myrer væk. Læs mere om de mange anvendelsesmuligheder på Hus Plus Have her.

Bestil din epsomsalt her.

 

Opskrift

Se vores nyeste opskrift på lækker, rå chokolademoussekage her.

chokolademoussekage

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)