Nov 032012
 

Nye produkter

  • Echinacea Hot Drink: Dette efterårs nyhed fra A. Vogel er et flydende tilskud med rød solhat og hyldebær. Det tilberedes nemt ved at komme en teskefuld i et krus med varmt vand (koldt vand kan evt. også bruges). Det indeholder sirup og er velsmagende, så børn også vil synes om det.
  • A. Vogels gammelkendte Echinaforce naturlægemiddel med rød solhat har vi nu også i en stor økonomiflaske med 200 ml.
  • LactoLady: Kombineret kosttilskud med tranebærekstrakt og mælkesyrebakterier. Beskytter slimhinderne i urinvejene.
  • Nordic Naturals Fiskeolie: Nordic Naturals fremstiller fiskeolie i den såkaldte triglycerid form, der er den naturlige form, hvilket sikrer høj optagelighed. Olien udvindes af sardiner og ansjoser, der er små fisk lavt i fødekæden. Det minimerer indholdet af tungmetaller. Nordic Naturals fiskeolie fås både i kapsler og flydende. Desuden kan du få levertran fra Nordic Naturals.
  • Raw Bite uden cashewnødder: De populære økologiske “Raw Bite” frugt-nødde bars indeholder cashewnødder, som nogen er allergiske over for. Derfor er der kommet 2 nye varianter af Raw Bite, hvor cashewnødderne er erstattet af mandler. De nye Raw Bite har fået navnene “Apple Cinnamon” (æble-kanel) og “Vanilla Berries” (vanilje-bær).
  • Stenalderkost: Så kom den første danske bog om palæo- eller stenalderkost. Unaturlige ingredienser i kosten, som er opfundet i laboratorier, har organismen ofte svært ved at håndtere, og de er derfor er en belastning, der kan føre til et utal af livsstilssygdomme. Denne bog forklarer hvordan man laver mad udelukkende med naturlige ingredienser, der giver energi og sundhed. Skrevet af gourmet-kok Thomas Rode Andersen.
  • Bach blomsterremedier fra Ainsworths: Der er ingen, der har patent på at fremstille Bachs blomsterremedier. Derfor er der flere firmaer, der fremstiller dem. Vi har hidtil kun solgt dem fra “Bach Flower Remedies” i Wimbledon. De er i homøopatisk D6-fortynding, hvilket vil sige at blomsterekstraktet er fortyndet en million gange. Nu kan vi også tilbyde Bach blomsterremedier fra firmaet “Ainsworth” i London. De er kun fortyndet 240 gange, hvilket skulle være den fortynding, som Dr. Bach selv anviste. Hvis man synes, at de homøopatiske remedier har utilstrækkelig virkning, så kan man i stedet vælge dem fra Ainsworth, der også er leverandør det kongelige britiske hof. Den interesserede kan læse mere om Bachs blomsterremedier, og hvordan man evt. selv kan fremstille dem, i bogen “Den Originale Bach Blomsterterapi” af Mechthild Scheffer.

 

Skadelig mikroorganisme i genmodificerede planter

Om få dage (6. november) er der valg i Californien – et valg, som jeg anser for mere interessant end presidentvalget. Der skal stemmes om hvorvidt genmodificerede fødevarer (GMOer) skal mærkes. Mærkning har ikke hidtil været et krav i USA, men hvis det bliver et krav i Californien, så forventes det, at de andre stater i USA følger efter og indfører mærkning af gen-modificerede fødevarer.

Store virksomheder i fødevare- og kemiindustrien forsøger at undgå obligatorisk mærkning af GMOer ved at køre masser af reklamer i Californien på bl.a. TV. Deres tynde argumenter er bl.a., at mærkning vil give mere bureaukrati og dyrere fødevarer. De mest kendte af disse virksomheder er Monsanto, Coco-Cola, Kellogs, Heinz og PepsiCo (Pepsi ejer også “Quaker”, der producerer morgenmadsprodukter). Så nu ved vi hvem, der vil hemmeligholde GMOer for forbrugeren.

De foreløbige meningsmålinger viser, at et flertal af vælgerne siger ja til obligatorisk mærkning, så fødevareindustrien ikke længere må hemmeligholde, hvorvidt en fødevare er genmodificeret. Jeg venter i spænding på valgets udfald.

Jeg kunne også ønske mig, at hullerne i den nuværende mærkningsordning her i EU bliver fjernet. F.eks. burde kød fra dyr, der er fodret med GMOer, mærkes (eller allerhelst helt forbydes). Professor Don Huber fra USA har nemlig offentliggjort en nyopdaget og skadelig mikroorganisme i genmodificerede afgrøder som soja og majs. Dyr, der fodres med disse afgrøder, kan blive inficeret med denne mikroorganisme, der er på størrelse med en virus. Mikroorganismen har vist sig at kunne dræbe et kyllingefoster i løbet af 48 timer. De fleste konventionelle husdyr i Danmark får genmodificeret soja i deres foder. Det er bemærkelsesværdigt, at konventionenelle besætninger oplever stigende problemer med frugtbarheden. F.eks. blev ca. 30% af køerne i konventionenelle besætninger dyrlægebehandlet for frugtbarhedsproblemer i 2011. Det er næsten 3 gange flere end i økologiske kvægbesætninger. Mikroorganismen har også vist sig at forårsage tidlig aldring, øget risiko for misdannede fostre og adskillige andre sundhedsproblemer. Er der risiko for at organismen overføres til mennesker? Det mener Don Huber, at der er stor sandsynlighed for, eftersom der er en kraftig stigning i antallet af mennesker, der behandles for fertilitetsproblemer, for at kunne få børn.

Ref: Don Huber (interview med Dr. Mercola 2012)

Økologiske dyr må ikke få genmodificeret foder, så økologiske fødevarer er mit bedste bud for at sikre sig mod denne mikroorganisme og andre bivirkninger ved GMOer.

 

Flere grunde til at undgå statiner

Statiner er en gruppe kolesterolsænkende lægemidler, der trods alvorlige bivirknigner stadig er blandt verdens mest solgte. Mange kender sikkert nogen, der er eller har været på statiner. Producenterne hævder, at kolesterol giver åreforkalkning, og derfor kan statiner forebygge åreforkalkning ved at sænke kolesteroltallet. Ny forskning viser at den teori ikke holder. Et studie viste 52% øget risiko for forkalkning af kranspulsårerne (de pulsårer, der forsyner hjertemuskulaturen) hos statinbrugere sammenlignet med ikke-brugere. Så hvorfor overhovedet tage statiner?

Et andet studie viste at statiner gav 48% øget risiko for type 2 diabetes hos kvinder efter overgangsalderen. Andre bivirkninger ved statiner er bl.a. muskelproblemer, nerveskader, leverskade, hukommelsestab, grå stær og øget risiko for kræft.

Kilde: Dr. Mercolas nyhedsbrev af 15. oktober 2012

Folk på statiner kan tale med deres læge om at blive taget af statiner.

Vi har adskillige bøger om emnet til den interesserede læser. Den nyeste er “Forhøjet kolesterol – mad som middel” af Pia Birk.

 

Smertelindrende jordforbindelse

David Wolfe berettede på en konference fornyligt, at en dame med ledegigt i hænderne fik sin ene hånd jordforbundet via en ledning. Det fik smerten i hånden til at gå væk! Jordforbindelse er så vigtig for helbredet, at astronauter, der opholder sig lang tid i rummet, vil gå i forfald fysisk pga. den manglende jordforbindelse. Derfor måtte man udvikle kunstige elektromagnetiske felter i rumstationer for at efterligne jordens virkning. Uden sådanne felter, ville det ikke være muligt for astronauter at overleve derude i længere tid. Ved jordforbindelse afgiver jorden elektroner til kroppen efter behov, hvorved positive ladninger neutraliseres. Elektroner har en antioxidant-virkning på organismen.

David Wolfe forklarede også, at hudkontakt med en anden person har stærke helbredende egenskaber. Det er interessant at adskillige gammelkendte helbredelsesmetoder involverer hudkontakt (f.eks. håndspålæggelse, massage, zoneterapi mm.)

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)