Mar 042012
 

Nye produkter

  • Argan olie: Kvalitets-planteolier er gode til tør hud, der har tendens til at sprække. Jeg har nu erfaret, at den særlige argan olie er uovertruffen til formålet. Jeg har den stående ved håndvasken og kommer lidt på hænderne efter vask. Den er også god til strækmærker og til ansigtet ved rynker. Måske har du set argan olie til over 500 kr. pr. dl. og tænker at det er for dyrt. Sådan er det ikke hos Helseudsalg: Her får du nu 1 dl argan olie til kun 89 kr. i økologisk koldpresset kvalitet.
  • Brita filterkander er kommet i nye modeller med de nye “Maxtra”-filtre, der fjerner 20% mere kalk i forhold til tidligere udgaver.
  • Herbes de Provence: Berømt fransk krydderiblanding i økologisk kvalitet. Velegnet i mange retter, f.eks. salatdressing, sauce, suppe mm.
  • Homøopatiske lægemidler: Vi har udvidet sortimentet af homøopatiske midler. Vi har nu alle Bachs Blomsterremedier (incl. det komplette sæt i flot trækasse) som fast lagervare nu, så vi kan levere fra dag til dag.
  • Pga. øget interesse for homøopatiske cellesalte har vi nu også de fleste cellesalte på lager, og vi har hæftet “Cellesalte og Combinationer“, hvor du kan slå op og se hvornår de forskellige cellesalte anvendes.
  • Neem olie: Denne olie er god til hud og hår ved særlige behov. Neem olie er også et godt alternativ til tandpasta, hvilket David Wolfe fortalte om på “Womens Wellness Conference” fornyligt. Det anbefales at bruge en olieblanding med 5% neem olie. Grundolien kan være f.eks. mandelolie eller sesamolie. Neem olie lugter ikke godt, men det kan håndteres ved at tilsætte en anelse æterisk olie til blandingen, f.eks. pebermynteolie og/eller krusemynteolie. Se forslag til opskrift på tandolie her. Jeg har endvidere læst at skadelige insekter ikke bryder sig om neem olie. Sprøjter man det på grøntsager i køkkenhaven, skulle det bidrage til at holde skadedyrene på afstand. Det er måske noget jeg vil forsøge mig med i køkkenhaven til sommer, hvis behovet opstår. Også myrer skulle holde sig fra neem olie.
  • Stevia MaxSød: Vi har længe ventet på at EU skulle godkende planten stevia som fødevare. Bladene fra denne plante har en meget sød, lakridsagtig smag, og har i mange år været brugt som et naturligt sødemiddel i lande uden for EU. Et skridt i den retning er nu taget, ved at EU har tilladt det stevia-baserede sødemiddel steviolglycosid til brug i fødevarer. Natur-Drogeriet har lanceret det i ren form på det danske marked under navnet “Stevia MaxSød”. Det kan anvendes til at søde kaffe, te, saftevand, kage, dessert mm. Da det søder ca. 300 gange mere end sukker, er det meget små mængder, der skal til.

 

Calcium-Magnesium Plus video

Svend Lund fra Faaborg Lokalråd, der selv er helseinteresseret, har produceret en lille video om vores eget Calcium-Magnesium tilskud: Calcium-Magnesium Plus (udgået). Du kan se videoen på YouTube her (3 minutter).

 

Jordforbindelse forebygger betændelse

Jeg har tidligere skrevet om fordelene ved jordforbindelse. Dette emne har nu fået meget stor opmærksomhed i helsebranchen. Clint Ober gav for nyligt et længere interview om emnet jordforbindelse. Han er forfatter til bogen “Earthing, the Most Important Health Discovery Ever” (Jordforbindelse, den vigtigste sundhedsopdagelse nogensinde). Her er en kort opsumering af interviewet:

Det at være elektrisk forbundet med jorden forebygger mange livsstilssygdomme og betændelsestilstande som f.eks. diabetes og hjerte-kar sygdomme.

Jo højere oppe man bor i etageejendomme, des mere vigtigt er det være jordforbundet. Risikoen for slagtilfælde er 40% højere i etageejendomme sammenlignet med et-planshuse.

Rotteforsøg har vist, at rotter, der ikke var jordforbundet, blev federe og fik forhøjet blodsukker og forhøjet triglycerid (fedtstoffer i blodet) sammenlignet med rotter med jordforbindelse.

Jordforbindelse reducerer betændelse og plak på tænderne.

Jordforbindelse hjælper til at få en god nattesøvn.

Jordforbindelse har en blodfortyndende virkning. Hvis man får blodfortyndende medicin, bør man derfor få sin læge til at kontrollere om dosis skal sænkes, hvis man begynder at blive jordforbundet.

Jordforbindelse ophæver også den negative påvirkning fra de fleste elektriske apparater og ledninger i omgivelserne. Ifølge Clint Ober er de høje frekvenser fra f.eks. mobiltelefoner og mikrobølgeovne dog for hurtige til at jordforbindelse kan ophæve deres skadelige virkninger.

Hvordan bliver man så jordforbundet i praksis? I gamle dage brugte man fodtøj med lædersåler, der var i stand til at lede elektrisk strøm i nogen grad. Nutidens syntetiske såler isolerer, så man ikke får jordforbindelse. Når vejret er til det, kan man gå barfodet udenfor, f.eks. på græsplæner eller på stranden. Man kan anskaffe sig særlige måtter, sengetøj, madrasser mm., der giver jordforbindelse vha. en ledning forbundet til jorden. Hvis man er jordforbundet om natten, når man sover, kan det gøre underværker for ens helbred. Det kan også afhjælpe træthed, og man vil få mere energi.

 

Sunde stueplanter

Forsøg har vist at også stueplanter har gavn af at blive jordforbundet. I et videoklip forklarer Dr. Christy Westen dette, og viser billeder af stueplanter, hvor man kan se, hvor stor betydning det har for planternes sundhed og udvikling, at de er jordforbundet. Så hvis du vil gøre noget ekstra for dine stueplanter, så kan du overveje at forbinde jorden i urtepotten eller vandet i vasen med jorden udenfor vha. en ledning og jordspyd af metal.

Reference: Christy Westen, 24/10 2011

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)