May 302010
 

Produktnyt

  • Populære D-Sun og Osteoform fra Biosym er nu kommet i økonomistørrelser med 360 tabletter.

 

Endnu et slag mod GMO-teknologien

Resultater fra et 2-årigt russisk forsøg med hamstere er netop blevet offentliggjort. I forsøget blev hamstere inddelt i flere grupper, hvor nogen fik GMO-soja, nogen GMO-fri soja og nogen fik slet ikke soja. Gruppen, der fik GMO-soja, udviklede alvorlige helbredsproblemer i forhold til de andre grupper. I første generation gik det tilsyneladende fint, men da anden generation på GMO-soja fik unger, da døde 25% af ungerne, mod kun 5% i kontrolgrupperne. 3. generation i gruppen på GMO-soja var næsten alle sterile og kunne ikke få unger. Kun en enkelt hamster i 3. generation fik unger, og her var dødeligheden på 20%. Der blev også observeret en usædvanlig misdannelse hos nogle af hamsterne i GMO-gruppen: Hårvækst inde i munden.

Det er ikke første gang, at sådanne alarmerende resultater med GMO-soja findes. I et forsøg fra 2005 døde halvdelen af rotterne, der fik GMO-soja, mod kun 10% i kontrolgruppen.

Såsæd til GMO-soja produceres hovedsageligt af kemi-koncernen Monsanto. Jeffrey Schmith fra Institute for Responsible Technology mener, at hvis vi som forbrugere fravælger GMOer og andre produkter fra Monsanto, så kan Monsanto gå fallit i løbet af et år. Sidste år havde Monsanto faktisk underskud, så firmaet er på vej ned. De Monsanto-produkter, der anvendes mest her i Danmark, er nok ukrudtsmidlet Roundup og GMO-soja til dyrefoder. Køber du økologisk, så undgår du planter fra marker, der har fået Roundup og kød fra dyr, der har fået GMO-soja.

Kilde: Institute for Responsible Technologi

 

Sådan kan brød bages uden ovn – Jesu visdom om sund kost

Som omtalt i tidligere nyhedsbrev, så dannes der et kræftfremkaldende stof kaldet akrylamid ved opvarmning af stivelsesholdige fødevarer til over 120 grader C. Det er derfor uheldigt at spise almindeligt brød til daglig (eller endnu værre: chips, pommes frites, kiks mm.) Hvad gør man så, hvis man gerne vil have brød. Det har vi et bud på på helseopskrifter.dk. Opskriften kommer fra Essenernes Fredsevangelium, hvor Jesus lærer essenerne om sund levevis. Essenernes Fredsevangelium er yderst interessant, hvis man interesserer sig for at opnå optimal sundhed, og Jesu råd til essenerne er på mange punkter underbygget af nutidens viden.

En kort opsumering af Jesu råd om sund levevis er:

  • Spis kun råkost (levende mad)
  • Spis ikke noget, der har været tilberedt over ild eller frosset
  • Spis ikke kød
  • Tilladte fødevarer er frugt, grønt, korn, frø, mælk (upasteuriseret) og honning (uopvarmet)
  • Spis 1/3 mindre end du skal spise for at være fyldt op
  • Spis ikke en masse forskellige ting blandet sammen

Inden man evt. går over til at følge ovenstående, bør man sætte sig grundigt ind i emnet, så man ikke kommer til at mangle nogen næringsstoffer.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)