Feb 282013
 

Nye produkter

  • Det Selvhelbredende Menneske: Sanna Edhins berømte bog er nu blevet genoptrykt og er på lager.
  • Enaxin med stevia: Energidrikken “Enaxin” er kommet i en ny udgave, der er sødet med stevia.
  • Hair Volume i økonomidåse: Kosttilskudet til dit hår fås nu i en stor økonomidåse med 180 kapsler.
  • Manuka honning MGO 550+: Efter en del omtale i medierne er den særlige manuka honning fra New Zealand blevet særdeles populær. Nu fås den også i en ekstra stærk udgave med minimum 550 mg pr. Kg af aktivstoffet MGO (methylglyoxal).
  • Molyb Plus i økonomiflaske: Det populære tilskud af molybdæn er nu kommet i en økonomiflaske med 100 ml. Med den store efterspørgsel på dette produkt har producenten været i stand til at sænke prisen, så vi nu også kan tilbyde den lille flaske til en reduceret pris.

 

Tilbagegang for GMOer i USA

Efter mange års fremgang, ser det nu ud til at flere amerikanske landmænd vil fravælge genmodificerende afgrøder (GMOer) på deres marker i år 2013. Det skyldes ringe udbytter i 2012, hvor de naturlige afgrøder gav væsentlig højere udbytter sammenlignet med GMOer.

Kilde: Peak Oil

Mange steder i USA er genmodificeret majs tørret ud og har givet udbytter på kun 5 – 30% af hvad der blev opnået i naturlig majs i 2012.

De fleste genmodificerede afgrøder er modificeret til at kunne tåle giftstoffet Roundup. Efter mange års dyrkning er meget ukrudt nu også resistent over for denne gift, hvilket har ført til anvendelse af højere doser af Roundup sammen med flere andre giftstoffer. Roundup nedbrydes meget langsomt i jorden (halveringstiden er over 22 år!), og Roundup binder vigtige mineraler, som planterne derfor ikke kan optage. Det svækker planterne og resulterer i lavere udbytter af afgrøder med lavt indhold af vigtige mineraler. Dyrene, der fodres med disse afgrøder, får derfor også mineralmangel og risikerer at lide af mangelsygdomme. Rester af Roundup i afgrøderne (bl.a. i GMO-soja, der også sælges i Danmark) er endvidre årsag til misdannede fostre og fertilitetsproblemer hos de husdyr, der fodres med dem.

Det er derfor glædeligt at flere amerikanske landmænd nu fravælger de genmodificerede afgrøder til fordel for de naturlige.

 

Forebyg huller i tænderne med tvekulsurt natron

Tandlæge Tim Rainey deltog for nyligt i et interview, hvor han forklarede hvordan huller i tænderne opstår, og hvordan man forebygger dem:

Uden på tænderne er der et beskyttende lag af lipoprotein, der kommer fra spyt. Lipoprotein er partikler, der er sammensat af forskellige fedtstoffer og proteiner. Syre kan nedbryde denne lipoprotein. Under lipoproteinet findes den hårde tandemalje, hvoraf kalk er en væsentlig bestanddel. Emaljen er kun ca. 0,2 mm tyk, og under emaljen er der væsentligt blødere materiale. Syre kan afkalke og dermed nedbryde tandemaljen. Det er derfor vigtigt at begrænse syrepåvirkning af tænderne. Bl.a. citronsyre er hårdt for tænderne. Har man f.eks. en cola eller sodavand stående og hyppigt tager en lille slurk af flasken, så udsættes tænderne næsten konstant for syre gennem længere tid. Hvis man indtager noget syreholdigt, er det bedst at spise eller drikke det hele i løbet af kort tid frem for at nippe til det over en længere periode.

For at opretholde det beskyttende lag af lipoprotein er det vigtigt med en god spytproduktion. Mange medikamenter har den bivirkning, at de nedsætter spytproduktionen og giver mundtørhed, hvilket medfører ringe beskyttelse af tænderne.

Et hul i en tand går ikke bare ud over tanden. Efter en årrække skal fyldningen ofte bores ud og skiftes. Derved svækkes tanden yderligere, og der er risiko for små revner med betændelse, der går længere ned i tanden. Betændelsen kan derved komme ind i blodstrømmen og blive spredt til andre steder i kroppen. Desuden kan der med tiden blive behov for rodbehandling af tanden.

Dr. Rainey anbefaler, at man altid børster tænder med rent tvekulsurt natron (natriumbicarbonat) om aftenen. Det er basisk og neutraliserer derfor syre. Tvekulsurt natron fås hos materialister.

Reference: Tim Rainey

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)