Apr 102017
 

Nye varer

I see bacon” er tørret tang af arten dulse. Det minder om bacon i udseende og kan ristes som bacon (tager kun ½ minut på hver side). Det kan også spises råt i salat, hvilket jeg anbefaler. Det har en god, saltet smag, der passer fint i grønsagssalat. Denne tang kommer fra Atlanterhavet ved Frankrig. Bestil I see bacon her.

Naturlig skønhedspleje” af Nina Amanda Hjort Jensen og Pia Brixved er en ny bog med opskrifter på naturlig hudpleje såsom creme, deodorant, solbeskyttelse, sæbe, tandpasta mm. Der er også opskrifter på naturlige rengøringsmidler til hjemmet. Det er ganske nemt at fremstille disse, og de fleste af råvarerne er let-tilgængelige. Med denne bog er du godt på vej til et sundere indeklima og sundere hudpleje. Læs mere om bogen og bestil her.

Steel Dopper er navnet på en drikkedunk af rustfrit stål. På den måde undgår du plasticsmag i dit vand. Materialet er tyndt og let, så dunken vejer kun 200 gram. Med en kapacitet på 800 ml er det vores mest rummelige drikkedunk.

Naturlig hjælp til tandlægeskræk, paradentose og opheling efter tandindgreb er en folder fra Foreningen Alma om anvendelse af homøopatiske midler til afhjælpning af bl.a. tandkødsbetændelse og paradentose.

 

Ulovligt patent på planter: Boykot Carlsberg

Øl-producenterne Carlsberg og Heineken har taget patent på byg, som anvendes til øl-produktion. Det er ulovligt at patentere planter, der er fremavlet ved alm. forædling, som det er tilfældet her. European Patent Office (EPO) føler sig åbenbart hævet over loven, når de alligevel udsteder disse patenter.

Det åbner op for patentering af andre planter og dyr, så man skal betale licens til patentindehaveren af planter, som man dyrker og dyr, som man avler. Det kan føre til dyrere fødevarer.

For at komme ulovlighederne til livs opfordrer jeg til at boykotte Carlsberg og Heineken. Hvis de ikke kan sælge deres patentøl, kan de blive tvunget til at give afkald på deres patent.

Kilde: Noah

 

GMO-fri mælk

Forbrugerne ønsker i stigende grad GMO-fri fødevarer. Man kan købe økologisk, der altid er GMO-fri, men hvis man synes, at det er for dyrt, så er GMO-fri konventionel mælk nu kommet i handelen.

Aldi har meldt ud, at de nu kun forhandler GMO-fri mælk. Det er godt, ikke kun for din sundhed, men også for dyrevelfærd og sundhed hos de køer, der producerer denne mælk. En landmand fra Sønderjylland, der producerer mælk til Aldi, beretter, at efter at han begyndte at fodre køerne med GMO-frit foder, blev dyrlægeregningen væsentlig mindre.

Kilde: Landbrugsavisen

GMO-ingredienser har givet anledning til alvorlige sundhedsproblemer hos dyr og mennesker, så det er godt nyt at GMO er på vej ud. Det globale areal med GMO-afgrøder er nu også begyndt at falde efter mange års stigning.

Økologisk mælk må dog foretrækkes, bl.a. fordi den GMO-fri konventionelle mælk stadig kan indeholde pesticidrester.

 

Bitre grøntsager afhjælper diabetes 2, overvægt og højt kolesterol

Lektor Per Bendix Jeppesen fra Århus Universitet har ledet et forsøg, der undersøgte virkningen af bitre grøntsager til diabetes 2 patienter. Patienterne skulle spise 500 gram bitre grøntsager dagligt. De måtte selv bestemme hvad de ellers spiste. Der var en anden gruppe i forsøget, der spiste 500 gram alm. grøntsager om dagen og en kontrolgruppe, der spiste som de plejede.

Resultaterne var overraskende gode. Patienterne, der spiste bitre grøntsager, fik noget nær normalt blodsukker, væsentligt lavere kolesteroltal og stort vægttab. Dem, der spiste alm. grøntsager oplevede også bedring, men ikke så markant som dem, der fik bitre grøntsager. De bitre grøntsager var bl.a. ældre sorter af kål og gulerødder, der blev dyrket på forskningscenter Årslev på Fyn. De gamle sorter har flere af de gavnlige bitterstoffer i forhold til moderne sorter, der ofte er mere søde.

Efter den store succes med de bitre grøntsager vil bl.a. Årstiderne nu arbejde på at skaffe bitre grøntsager, så vi alle kan nyde godt af disse sunde fødevarer.

Se mere om dette forsøg med de fantastiske resultater i denne 10 min. video: https://vimeo.com/80095543

Hvis du ikke finder bitre grøntsager i supermarkedet, så er bl.a. mælkebøtter og skvalderkål nu kommet op her i forårsvarmen, og kan tilføjes som en sund ingrediens i grøntsagssalaten eller suppen. Du kan tilmed plukke dem ganske gratis mange steder i naturen. Billedet herunder viser en råkostsalat med agurk, blomkål, tomat, skvalderkål, mælkebøtter, dulse (tang-bacon), violer mm.

 

salat-m-skvalderkål

 Råkostsalat med bl.a. skvalderkål og mælkebøtter

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)