Aug 102014
 

Nye varer

Miso Barley består af fermenteret byg og soja fra Japan. Produktet er økologisk og raw food (ikke pasteuriseret). Det har en kraftig smag og kan anvendes som alternativ til bouillon og som en sund og naturlig smagstilsætning i f.eks. dressinger, marinader, saucer, supper mm. Det er et naturligt alternativ til den sundhedsskadelige kunstige smagsforstærker.

Rosenvand fra Pukka Herbs er et eksklusivt produkt. Den sprayes på huden og har en behagelig, kølende virkning. Denne rosenvand udmærker sig ved at være fremstillet af økologiske roser og uden tilsætningsstoffer. Den kommer i en fin sprayflaske af glas. God gaveidé.

Safran i økologisk kvalitet fra Grækenland er et af verdens dyreste krydderier, men vi har skaffet det direkte fra importøren til en meget rimelig pris. Det kan anvendes i mange retter lige fra suppe til dessert for at give en udsøgt smag. Det skal doseres sparsomt, da smagen ellers bliver bitter.

Tarmfloraen hos børn har stor betydning, hvilket du kan læse mere om i bogen “Hjælp dit ørebarn“. Vi har derfor skaffet tarmbakterier, der er specielt målrettet børn. Semper BioGaia Dråber med mælkesyrebakterier kan anvendes lige fra fødslen til 3-års alderen. Til de lidt ældre børn tilbyder vi NDS Probiotic Panda-1.

Turmeric (det engelske navn for gurkemeje) er et tilskud af koncentreret gurkemeje-ekstrakt. Det har vi skaffet som erstatning for Fortodol, som desværre er udgået. De danske sundhedsmyndigheder mente, at Fortodol indeholdt et for kraftigt koncentrat af gurkemeje, så importøren blev pålagt at trække det tilbage. En anden mulighed som alternativ til Fortodol er ZinCuFlex, der indeholder ekstrakt af ingefær og gurkemeje. Ingefær og gurkemeje er fra samme plantefamilie.

Vegetabilsk Omega-3 er et tilskud af de vigtige Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA. Det er udvundet af alger (tang). Fisk længere nede i fødekæden får deres essentielle fedtsyrer fra alger, og det har du nu også mulighed for med vegetabilsk Omega-3. Kendte ernæringseksperter som Brian Clement og David Wolfe anbefaler at få essentielle fedtsyrer fra alger frem for fisk pga. forurening med tungmetaller, dioxin mm. Fisk kan optage disse giftstoffer fra havvandet, medens alger ikke optager dem ifølge Dr. Brian Clement. Hørfrø og visse andre planter på landjorden indeholder også Omega-3 fedtsyrer, men ikke de essentielle EPA og DHA. Den menneskelige organisme kan danne EPA og DHA ud fra bl.a. hørfrøolie, men desværre kun i begrænset omfang. Det er derfor mere sikkert at få EPA og DHA fra samme kilde som fiskene.

 

Flammehæmmere virker ikke

Såkaldte “flammehæmmere” er giftige, kræftfremkaldende kemikalier, der tilsættes i mange produkter af plastic, skumgummi og syntetiske tekstiler. “Flammehæmmere” findes bl.a. i møbler med stofbetræk, plast-legetøj og elektronik-produkter. Men det er temmelig meningsløst at tilsætte disse kemikalier, fordi de alligevel ikke virker flammehæmmende! De gør røgen fra en ildebrand mere giftig, men de forhindrer ikke brand. “Flammehæmmere” er en god indtjeningskilde for kemi-industrien direkte, og inddirekte for kræftindustrien. Det anbefales derfor så vidt muligt at vælge produkter uden flammehæmmere. I lokaler med flammehæmmere er det en god idé at støve af og lufte ud hyppigt, indtil man kan få udskiftet de skadelige produkter med nogen uden flammehæmmere. Udover kræft medvirker disse kemikalier også til lavere intelligens og hyperaktivitet.

Kilde: Chicago Tribune (5 minutter video på engelsk)

 

Pesticidrester i frugt

Analyseresultater fra DTU Fødevareinstituttet viser, at det betaler sig at vælge økologisk, når man køber frugt. Her er top-15-listen over hvor stor en procentdel af konventionelle frugter, der indeholdt pesticidrester fra prøver udtaget i år 2012:

 1. Ribs, udenlandske: 100%
 2. Lime: 100%
 3. Appelsin: 98%
 4. Grapefrugt: 96%
 5. Klementin: 96%
 6. Banan: 94%
 7. Citron: 92%
 8. Mango: 90%
 9. Jordbær, danske: 85%
 10. Vindruer: 84%
 11. Nektariner: 84%
 12. Æbler, udenlandske: 78%
 13. Tomater, udenlandske: 76%
 14. Papaya: 75%
 15. Jordbær, udenlandske: 69%

I økologiske frugter blev der fundet pesticidrester i 1,4% af prøverne, hvilket i de fleste tilfælde sandsynligvis skyldtes, at pesticider var blæst med vinden fra konventionelle marker ind over økologiske plantager.

En anden fordel ved at vælge økologisk er, at de økologiske fødevarer generelt indeholder flere antioxidanter og færre tungmetaller sammenlignet med konventionenelle fødevarer.

Kilde: Økologisk Landsforening

 

Mammografi forårsager kræft

Jeg har tidligere skrevet om, at mammografi-screening forårsager kræft, fordi proceduren indebærer anvendelse af røntgenstråling i en dosis, der er omkring 1000 gange større end et almindeligt røntgenbillede. Desuden sammentrykkes brysterne kraftigt under proceduren, hvilket kan forårsage spredning af evt. eksisterende kræft. Nu har en norsk undersøgelse af kvinder i aldereren 50 – 69 år bekræftet dette og sat tal på hvor skadeligt mammografi-screening er. Hos kvinder, der fik mammografi-screening, var der 221% flere tilfælde af tidlig-stadie kræft sammenlignet med dem, der ikke fik mammografi-screening. Der var 35% flere tilfælde af fremskreden kræft hos kvinder, der fik mammografi-screening, sammenlignet med dem der ikke lod sig screene.

Kilde: European Journal of Public Health, Marts 2014

Det skal retfærdigvis siges, at det er muligt, at de kvinder, der lader sig screene, måske i nogen grad først og fremmest er dem, der mener, at de har en større risiko for at udvikle kræft (f.eks. pga af arbejsmiljø eller andre årsager), men man kommer nok ikke uden om, at mammografiscreening i sig selv øger risikoen for at få brystkræft.

Hvis man ønsker screening for brystkræft, er termografi, der udføres med varmefølsomt kamera, et harmløst alternativ til mammografi. I Danmark tilbydes termografi af Body & Breastcare, tlf: 20 77 36 66.

 

Bedste middel til forebyggelse af osteoporose

Knogleskørhed (osteoporose) rammer fortrinsvis slanke mennesker. Lettere overvægtige rammes ikke i samme grad, hvilket skyldes, at de opbygger stærkere knogler for at bære den større kropsvægt. Kuren mod knogleskørhed er ikke at blive overvægtig, da det medfører andre mere alvorlige problemer.

Den effektive kur er vægtløftning. At belaste knoglerne med tung vægt er mere vigtigt end diverse knogleopbyggende mineraler. Mineraler til knoglerne kan ikke stå alene som forebyggelse af knogleskørhed. Det er vigtigt at belaste knoglerne regelmæssigt med noget tungt. Vægtløftning bør udføres i laaaaangsomt tempo for at give den bedste virkning. Løbetræning, derimod, kan medvirke til små revner i knoglerne og svække dem.

Det er desuden vigtigt at begrænse indtagelsen af syredannende kost som f.eks. alkohol, kaffe, sukker, frugtjuice mm. Sure frugter kan også nedbryde knoglerne. Mange af de  frugter, der sælges i butikkerne, er plukket før de blev modne, og de indeholder derfor mere syre end godt er.

Ref: Dr. Brian Clement

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)