May 012010
 

Produktnyt

 

Danmark godt på vej til at blive GMO-frit

Den voksende modstand mod gen-modificerede afgrøder er nu også nået til regeringsniveau. Miljøminister Karen Ellemann vil forbyde en ny type GM-kartoffel, der blev godkendt i EU den 2. marts. Meldingen kom i forbindelse med ministerens møde med Greenpeace for et par uger siden.

Fødevareminister Henrik Høgh har endvidere fornyligt udtalt at EU ikke skal bestemme om vi skal dyrke GM-afgrøder i Danmark. Det kommer vi formentlig selv til. Det er et stort fremskridt i forhold til tidligere meldinger om, at det var EU, der skulle bestemme, om vi skulle have GMOer i Danmark.

Også andre EU lande, bla. Tyskland har indført forbud mod bestemte GMOer, der ellers er godkendt af EU.

I det forløbne år har fødevarekontrollen været rundt og kontrollere for GMOer i danske fødevarer og kunne konstatere at GMO-forurening i danske varer nu er næsten helt ophørt efter at der i tidligere år bl.a. har været ulovlige GM-hørfrø i Danmark. Hørfrø-skandalen startede med at et canadisk universitet frembragte en GM-hør, som aldrig blev godkendt – heller ikke i Canada. Alligevel blev den ulovligt bragt uden for universitetet og havnede på canadiske hør-marker, hvor den blev dyrket. En del af de forurenede hørfrø blev eksporteret til bl.a. Danmark. Da det blev opdaget, resulterede det i alvorlige problemer for den canadiske eksport af hørfrø. Positivt at der nu er sat en stopper for det. Kilde: Ingeniøren

For nyligt så jeg tilfældigvis at mælk fra netop Hirtshals Mejeri blev solgt til dumpingpris i et stort dansk supermarked. Mon Hirtshals Mejeri har fået problemer med afsætningen af deres mælk pga. at de modtager mælk fra gården Klovborg, der eksperimenterer med GM-majs som foder til deres køer?

Genmodificering er ikke en velkontrolleret præcisionsteknologi. Modificering udføres ved at skyde et gen ind i en DNA-streng fra den organisme, som man vil modificere. Det er tilfældigt hvor i DNA-strengen genet havner, og konsekvenserne er derfor ikke forudsigelige. Mere info om GMO her.

 

Sådan får vi samfundet på ret køl

Kan du som menig borger stille noget op overfor et korrupt og selvisk system, når du opdager betændte sager? Ja, det kan du faktisk. Det har den danske systemkritiker Emil Bier gjort med succes flere gange. Han kalder sig selv “Manden med knappenålen”. En af mine venner gjorde mig opmærksom på ham. Se det meget underholdende og inspirerende ½-times interview med Emil Bier i DRs program “Den 11. time”, der blev sendt for et par år siden [ikke længere tilgængeligt på DR]. Hør hvordan han opdagede og fik sat en stopper for anvendelse af flere skadelige produkter. Hør hvorfor han skrev til kronprinsesse Mary og advarede hende mod Hjerteforeningen. Hør hvilken medicinal-gigant, der kontrollerer diabetesforskningen på Rigshospitalet, og hør hvordan diabetes kureres uden insulin. Hvis vi bliver flere mennesker, der gør som Emil Bier, så skal vi nok få samfundet på ret køl. Vi kan faktisk udrette langt mere, end vi måske umiddelbart tror.

 

Fordele ved frisk mælk

Mælk og mælkeprodukter er ofte blevet anklaget for at være årsag til mange forskellige helbredsproblemer. Og ikke uden grund, for al den mælk, der sælges i butikkerne i Danmark er pasteuriseret. Frisk mælk indeholder vigtige fordøjelsesenzymer, der muliggør fordøjelse af laktose (mælkesukker) og optagelse af bl.a. calcium og essentielle fedtsyrer fra mælken. Pasteuriseringen ødelægger disse enzymer. Også de gavnlige mælkesyrebakterier og mange vitaminer ødelægges ved pasteurisering. F.eks. B12-vitamin og B6-vitamin ødelægges. Selvom man lider af laktoseintolerence ved indtagelse af pasteuriseret mælk, så kan det godt være at man stadig kan tolerere at drikke frisk mælk. Statistikker viser, at jo mere mælk en befolkning indtager, jo større er forekomsten af knogleskørhed. Det ville nok se anderledes ud, hvis man skiftede den pasteuriserede mælk ud med frisk mælk, så kalken i mælken kan optages. Ødelæggelsen af enzymer begynder ved en temperatur på ca. 49 grader Celsius. Ved pasteurisering anvendes så høj temperatur at alle enzymer i mælken ødelægges. Det naturlige fedtindhold i frisk mælk har et højt indhold af essentielle omega-3 fedtsyrer. Mælkefedtet er endvidere vigtigt for optagelsen af fedtopløselige vitaminer og mineraler i mælken. Det er derfor ikke nogen god ide at fjerne fedtet fra mælken. I frisk mælk bevares vitaminer og gavnlige mælkesyrebakterier, der ellers ødelægges ved pasteurisering.

Kilde: Dr. Mercola

I Danmark kan frisk mælk kun købes direkte hos de mælkeproducenter, der sælger ved stalddøren. Mon ikke vi kan lægge lidt pres på politikerne og få frisk mælk i butikkerne lovliggjort?

 

Sådan undgår du svamp i dine spirer

Nogle typer korn og frø er ret modtagelige for mug eller svamp, når man spirer dem i f.eks. en spirebakke. Det gælder bl.a. hvede og andre kornsorter. Det er dog nemt at undgå vha. en gammel opdagelse gjort af Rudolf Steiner, der udviklede biodynamikken: Lav noget padderokke-te, kom det i en sprayflaske efter afkøling, og spray en smule af det på de spirende frø dagligt efter vanding. Meget mere nyttig information om de biodynamiske metoder finder du i Maria Thuns Havebog.

 

Forsøg med raw food til kæledyr

Som beskrevet i tidligere nyhedsbreve er der store helbredsmæssige fordele ved overvejende at spise råkost eller raw food. Det gælder naturligvis også for kæledyr. Varmebehandlet tørfoder til kæledyr er meget langt fra det optimale, og hvis det er det eneste, som de får, så skal du ikke undre dig, hvis din kat eller hund får et dårligt helbred. Dr. Pottinger udførte et stort forsøg med katte over 10 år fra 1932 til 1942, der tydeligt viste de store fordele ved råkost. Du kan få mere inspiration til bedre fodring af din hund på hundeeksperten.dk

 

Nye opskrifter på helseopskrifter.dk

Bruger du Nutella? Se det rå alternativ: Choko-nødde-creme. Det er tilmed hurtigt at lave.

Prøv vores basissalat, der har det hele.

Forkæl dig selv med rå nøddeis – nemt og lækkert.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)