Sep 232018
 

Nye varer

Baobab Magic Balm er en balsam til læber og tør hud. Den indeholder 40% baobabolie fra baobabtræets frø. Den lindrer sart hud, reducerer rødmen og tilfører fugtighed til huden.

Gurkemeje (turmeric) spray er et nyt tilskud af gurkemeje. Det er i letoptagelig flydende form på spraydåse. Der er tilsat appelsinolie, der giver en god smag af appelsin.

 

Årets Helseprodukt 2018 er kåret

Ved den årlige Helsam-messe i sidste uge blev årets helseprodukt kåret. Årets helseprodukt blev: Rødkløverekstrat fra Herrens Mark. Det er et flydende tilskud af mælkesyre-fermenteret, økologisk rødkløver. Det udmærker sig ved at være et rent naturligt, økologisk produkt. Det er ikke pasteuriseret og indeholder derfor levende mælkesyrebakterier.

Dette tilskud har en dokumenteret effekt på hedestigninger hos kvinder i forbindelse med overgangsalderen. Ved et forsøg udført af Århus Universitetshospital og Sygehus Vendsyssel blev der opnået 40% reduktion af svedsekretion sammenlignet med kontrolgruppen.

Ref: Plos One

Bestil Rødkløverekstrakt her.

 

Almindeligt anvendt konserveringsmiddel forårsager leukemi

Natriumbenzoat (“sodium benzoate” på engelsk) er et af de mest anvendte konserveringsmidler i fabriksfremstillede fødevarer og hudplejeprodukter. Det er også den aktive ingrediens i konserveringsmidlet “Atamon”. Desværre har det vist sig at fremme leukemi, Parkinsons sygdom og Alzheimer, så det anbefales at begrænse eller undgå indtagelse af dette konserveringsmiddel. Natriumbenzoat har E-nummer 211. Det er ikke tilladt i økologiske f’ødevarer.

Kilde: Natural News 15. september 2018

 

Svampe fra naturen til lækre måltider

Det er svampesæson, og for tiden er der mange spiselige svampe at finde i naturen.

Jeg har været på svampejagt med en erfaren naturvejleder og fået øjnene op for flere lækre spisesvampe, som jeg ikke kendte i forvejen. Svampe, som man selv samler i naturen, giver et godt og gratis tilskud til madlavningen.

Karl Johan (spiselig rørhat) er en af de mest eftertragtede spisesvampe, og en af de meget få svampe, som kan spises i rå tilstand. Andre gode spisesvampe er bl.a. birkerørhat, brunstokket rørhat, punktstokket indigorørhat, honningsvamp, kantarel, stor parasolhat og mange flere.

Det kan anbefales at tage ud med en svampekender og lære de almindelige, gode spisesvampe at kende. Hvis man selv vil studere emnet, anbefaler min naturvejleder den nyeste udgave af Politikens Svampebog, der har beskrivelser og fotos af høj kvalitet. Ældre svampebøger skal man være forsigtig med at anvende, fordi visse svampe, der tidligere blev anset for spiselige, har vist sig at være giftige.

Det er tilladt at plukke svampe langs veje og stier i skove. I statsskove må man også gå væk fra stierne og plukke svampe. Man må kun plukke til egen husholdning. Det er ikke lovligt at plukke svampe til videresalg uden tilladelse fra skovejeren.

Svampe er gode i suppe eller stegt. Friske svampe har kort holdbarhed (få dage i køleskab). Nogle svampe (bl.a. rørhatte) kan tørres ved lav varme i ovn eller dehydrator og gemmes i en lufttæt beholder. Svampe kan også koges og marineres, hvilket også giver lang holdbarhed.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)