Jul 222009
 

Rå kakao

Vi har fået et spændende nyt produkt: Rå kakao. Rå kakao indeholder naturligvis ingen af de skadelige stoffer, der opstår ved ristning. Den er dyrket uden brug af pesticider. Vi har også fået rå chokolade uden sukker lige til at spise. Den rå kakao og den rå chokolade har en blød og behagelig smag sammenlignet med en alm. mørk chokolade med ristede bønner, der er mere bitter. Vores rå chokolade er sødet med xylitol, der er fremstillet af birketræ. Spis den med god samvittighed. Også en rigtig god gaveide til f.eks. værtindegave eller sundt slik til børnene.

Du kan også lave din egen rå chokolade med f.eks. denne opskrift.

 

Hjælp til en succesfuld uddannelse

Snart skal børn og unge igang i skolerne igen efter sommerferien. Det har været fremme i medierne at en del unge opgiver deres uddannelse. Årsagen til at nogen opgiver en uddannelse er som regel misforståede ord. Skal man f.eks. lære at køre bil og ikke ved hvad en bremse eller en kobling er, så skal man nok blive forvirret og begynde at hade uddannelsen og droppe ud (eller endnu værre: komme ud for en bilulykke). Det er hvad der sker når man ikke forstår nogen af de ord, der indgår i uddannelsen. Løsningen er at tage en ordbog og opklare de ord, som man ikke forstår eller er usikker på. Så vil man være i stand til at komme igennem sin uddannelse med godt resultat. Desværre er mange ordbøger fyldt med vanskelige ord i forklaringerne, som besværliggør opklaring af ords betydning. Det er der rådet bod på med Christian Aagaards Ordbog. Den er letforståelig og skrevet med henblik på at det skal være nemt at opklare ords betydning så man forstår dem. For enhver, der studerer, vil denne ordbog være en stor hjælp til succes.

 

Frisk mælk fra Jerseykøer er bedre

Vi har før været inde på sundhedsproblemer forbundet med det at drikke komælk. Nyere viden viser at mælk fra gamle kvægracer som f.eks. Jersey samt asiatiske og afrikanske kvægracer, ikke er så problematisk som mælk fra køer med Holstein-gener. Grunden til dette er en mutation, der skete for få tusinde år siden hos nogen køer i Europa. Denne mutation bevirker at mælken fra disse køer indeholder et protein kaldet A1 beta-casein. Fordøjelse af dette protein danner et sundhedsskadeligt opiat kaldet BCM-7 (Beta-CasoMorfin-7). Køer med Holstein-gener kan have denne uheldige mutation. Blandt de mulige bivirkniger fra mælken er vuggedød, autisme, schizofreni, type 1 diabetes, forringet immumforsvar, autoimmune sygdomme og hjertesygdomme. Dette opiat kan muligvis også være årsag til at nogen bliver afhængige af mælk. Hvis du ikke vil undvære mælk, så kan man vælge at købe ren Jersey mælk, der er fri for A1 beta-casein. De velassorterede supermarkeder har det. Også mælk fra får og geder er fri for A1 beta-casein. A1 beta-casein findes i proteindelen af mælk, så derfor indeholder smør kun ubetydelige mængder. I nogen lande, bl.a. Australien, kan man købe såkaldt A2-mælk, der ikke indeholder A1 beta-casein.

Kilde: “Devil in the Milk” af Keith Woodford.

Men al mælk i supermarkedet er pasteuriseret som lovgivningen kræver. Når mælk bliver pasteuriseret, så bliver størstedelen af kalken i mælken uopløseligt, så man ikke nemt kan optage det i organismen. Det er derfor ikke en god kilde til calcium. Desuden ødelægger pasteuriseringen de gavnlige mælkesyrebakterier og meget af C-vitaminet i mælken. Hvis mælk skal være sundere, så må du ud og købe frisk mælk, der IKKE er pasteuriseret, direkte fra mælkeproducenten. En god kilde til letoptageligt calcium er bl.a. rå grønne grøntsager og sesamfrø. Køerne får selv calcium fra græs og andre planter, som de spiser.

Kilde: Dr. Mercola

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)